Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukyje paminėta Tarptautinė holokausto aukų atminimo diena

Spausdinti

1945 metais sausio 27 d. buvo išlaisvinta Aušvico (Osvencimo) koncentracijos stovykla Lenkijoje. Ta proga Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja 2005 metų lapkričio 1 dienos rezoliucija sausio 27-ąją paskelbė kasmetine Tarptautine holokausto aukų atminimo diena.

Šiai tragiškai datai pažymėti Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus istorijos mokytoja Aušra Maižiešienė ir bibliotekininkė Jolita Vaičiulienė organizavo renginių ciklą, kurio metu buvo vedamos pažintinės pamokos 5-8, I-IVg klasėse. Buvo parengta ir pristatyta knygų paroda „Lietuvos žydai“, o IIg kl. vyko dokumentinio filmo „Aušvicas. Specialioji komanda“ peržiūra ir aptarimas.

Taip pat vyko praktinis užsiėmimas „Mano vardas jidiš kalba“, kurio metu mokiniai po pažinties su jidiš abėcėle užrašė savo vardus bei hebrajiškus vardus ant akmenėlių. Vėliau moksleivių darbai buvo nuvežti į Žydų memorialą Vidzgirio miške. Tokiu būdu Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazija prisijungė prie pasaulinės akcijos „Mes prisimename“ – „We remember“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė