Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Knygoje „Strykt pastrykt!” rašoma ir apie bibliotekininkų darbą

Spausdinti

„Metų knygos rinkimuose“ dalyvaujančią Pauliaus Norvilos knygą „Strykt pastrykt!” skaitėme dvi savaites. Popietės vyko bibliotekoje, skaitėme klasėse, vyko kūrybinės dirbtuvės. Tai knyga apie literatūros pasaulio užkulisius, apie autorius ir skaitytojus užklumpančias negandas. Labai rimtas tekstas vaikams, perteiktas linksmai ir suprantamai. Daug veiksmo vyksta bibliotekoje, taigi skaitėme labai atidžiai, nagrinėjome knygų rašymo, išleidimo, vertimo, pristatymo užkulisius, veikėjų charakterius.

Knygos herojui kiškiui Steponui idėja parašyti knygą kilo bibliotekoje, taigi kūrybinės dirbtuvės, kaip ir knygoje, prasidėjo bibliotekoje. Prieš pradedant kurti vaikams patarėme rašyti ar piešti tik tai, kas jiems išties aktualu. Posakis: „Jei gali kiti, galiu ir aš”, buvo pagrindinis varomasis variklis, bet dėl užklupusių rašymo negandų knygos neišleisime, o piešinių parodą bibliotekoje jau turime.

Vaikai įsidėmėjo ir piešė ne tik pagrindinį veikėją kiškį Steponą, kuris rašė knygą, bet ir bibliotekininkę pelėdą, padėjusią ilgaausiui rašant ir pristatant knygą bei siūlant ją skaitytojams. Tokiu būdu vaikai susipažino ir su bibliotekos darbo užkulisiais. Genialu tai, kas paprasta. Knyga pristatyta, perskaityta ir dar vaikus supažindinome su bibliotekininko darbu.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė