Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Stalo žaidimų popietė vaikams „Sužinok daugiau apie Lietuvą“

Spausdinti

Pirmadienio popietę kupini gerų emocijų į Butrimonių biblioteką rinkosi ketvirtos klasės mokiniai, pasirengę dalyvauti stalo žaidimų popietėje „Sužinok daugiau apie Lietuvą“. Vaikus į biblioteką atlydėjo mokytoja Sigutė Žvinakienė.

Padedami bibliotekininkės popietės dalyviai Lietuvos žemėlapyje išsirinko išskirtinę kelionę po Lietuvą. Suradę Butrimonis, kaip pradinį išvykos tašką, drauge bandėme įsivaizduoti tolimesnį kelionės maršrutą, sudarytą iš vaikų pasiūlytų miestų. O keliauti po pasirinktus miestus vaikams padėjo Butrimonių gimnazijos talismanas – smalsusis Skruzdėliukas. Žaidimo metu drauge pabuvojome Kaune, Klaipėdoje, Vilniuje, Kėdainiuose ir kituose Lietuvos miestuose. Patyrinėjome jų žymiausius architektūrinius paminklus, iškilesnius statinius, muziejus, prisilietėme prie jų turtingos krašto istorijos. Pasibaigus kelionei Skruzdėliukas dėkojo jauniesiems gidams, kurie nuoširdžiai dalijosi savo kelionių įspūdžiais.

Antroje popietės dalyje žaidėm stalo žaidimą „Lietuva“. Pasidaliję komandomis stengėmės pateikti kuo daugiau teisingų atsakymų į organizatorių užduodamus klausimus. Nežinant teisingo atsakymo buvo galima naudotis išmaniosiomis technologijomis, kurių dėka komandos galėjo pelnyti kelis papildomus taškus.

Šiandieninė biblioteka yra ta vieta, kurioje galima ne tik paskaityti įdomią knygą, mokytis, ieškoti informacijos, bet ir užsiimti kūrybine veikla, išmokti žaisti įvairiausių žaidimų. Užsiėmimai bibliotekoje vaikams suteikia teigiamų emocijų, skatina juos vėl čia sugrįžti ir įdomiai praleisti laisvalaikį.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Oksana Zakarauskaitė-Paplauskienė