Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Tradicinis šaškių turnyras Punioje

Spausdinti

Sausio 11-ąją Punioje vyko ilgametis tradicinis šaškių turnyras Laisvės gynėjų dienai paminėti ir Stanislovui Kamarauskui atminti. Susirinkusiuosius sveikino Punios kaimo visuomeninės organizacijos „Punios ainiai“ pirmininkė Laimutė Žūsinienė, Alytaus rajono savivaldybės mero patarėja Indrė Mikelionytė-Pranculevičienė, Punios seniūnas Gintautis Laukaitis.

Sausio 13-osios aukos, turnyro sumanytojas S. Kamarauskas ir kiti Anapilin iškeliavę turnyro dalyviai buvo pagerbti tylos minute. Ilgametis teisėjas Donatas Baranauskas turnyre negalėjo dalyvauti, tad jį vadavo vienas iš buvusių žaidėjų bei turnyro prizininkų Dainius Monstys. Jis dalyvius supažindino su turnyro taisyklėmis ir pakvietė į garbingą kovą.

Šiemet turnyre rungėsi 36 žaidėjai iš Alytaus, Kauno, Varėnos, Punios, Luksnėnų, Butrimonių, Paliepių. Ypač smagu buvo stebėti pačius jauniausius turnyro dalyvius – Varėnos moksleivių kultūros centro šaškių būrelio vaikus. Jie, mokydamiesi žaisti šaškėmis, lavina loginį mąstymą, pratinasi prie drausmės, o dalyvaudami rajoninėse ir respublikinėse varžybose kelia savo meistriškumą. Juos atlydėjo treneris Tadas Tenenė, o kai kuriuos ir tėveliai.

Buvo žaidžiama šveicariška sistema 9 ratai, tad žaidimo metu dalyviai nebuvo skirstomi pagal amžiaus grupes. Na, o kompiuterinės programos pagalba nustatyti nugalėtojai buvo išskirti į keturias kategorijas: vyrų, moterų, berniukų ir mergaičių.

Mergaičių šiemet buvo tik dvi, taigi abi užėmė prizines vietas: I vieta atiteko varėniškei Aušrinei Nenartavičiūtei, o II vieta – Ievai Žiūkaitei iš Punios.

Berniukų tarpe konkurencija buvo didesnė, jų dalyvavo aštuoni. I vietą užėmė Benas Balcevičius (Varėna), II-ją – Saulius Žiūkas (Punia), III-ją – Dominykas Ikasala (Varėna).

Moterų grupėje, kaip ir praėjusiais metais, nugalėtoja tapo Genovaitė Bukauskienė (Kaunas), II vietą užėmė Vida Žukauskienė (Kaunas), III-ji atiteko puniškei Marijonai Bajerčienei.

Vyrų grupėje I-ją ir II-ją vietas užėmė kauniečiai Ramūnas Viskantas ir Emilijus Jurkynas, III-ją – alytiškis Pranas Vitkauskas.

Visi prizininkai gavo turnyro diplomus ir medalius, pirmųjų vietų laimėtojams tai pat buvo įteiktos taurės bei Alytaus rajono savivaldybės dovanos, o turnyro nugalėtojui Ramūnui Viskantui atiteko Kamarauskų šeimos taurė, kurią įteikė „Alytaus naujienų“ žurnalistė, S. Kamarausko dukra Saulė Pinkevičienė.

Tradiciškai atminimo dovanėlėmis buvo apdovanoti jauniausias ir vyriausias turnyro dalyviai, o visiems be išimties turnyro dalyviams teko Alytaus rajono savivaldybės bei „Alytaus naujienų“ padovanotos knygos.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė