Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gražiausios ir originaliausios eglutės konkurse sėkmė lydėjo Butrimonių biblioteką

Spausdinti

Baigėsi didžiosios žiemos šventės, o kartu su jomis ir gražiausios bei originaliausios bibliotekos eglutės konkursas. Gruodžio 10 d. paskelbtame konkurse dalyvavo 19 rajono viešosios bibliotekos filialų, atsiuntusių savo pačias gražiausias ir originaliausias eglutes.

Siekiant skaidrumo ir objektyvumo konkurso organizatoriai nesiėmė vertinti vienos ar kitos bibliotekos eglutės grožio bei originalumo, tad visa vertinimo „našta“ buvo perkelta ant bibliotekų skaitytojų bei lankytojų pečių, kurie spausdami patiktukus rajono viešosios bibliotekos feisbuko paskyroje ir nulėmė vienos ar kitos eglutės vietą „turnyrinėje“ lentelėje. Keletas bibliotekų konkursui atsiuntė daugiau nei vieną eglutę, tad organizatoriai vertino tik tą eglutę, kuri surinko daugiausia jūsų patiktukų.

Savaime suprantama, jog šiame konkurse sėkmė dažnai priklausė ne tik nuo bibliotekininkių išmonės bei sumanumo, bet ir nuo bibliotekų ryšių su vietos bendruomenėmis bei bibliotekų darbuotojų feisbuko draugų ar pasekėjų gausos. Juk kuo glaudesnis bibliotekos ryšys su vietos bendruomene – tuo daugiau patiktukų gali sulaukti „savos“ bibliotekos eglutė. Kuo daugiau draugų turi savo feisbuko paskyroje, tuo daugiau šansų, jog tavoji eglutė puikuosis nugalėtojų sąrašuose.

Idealiausias vertinimo variantas būtų autoritetinga dizainerių ir floristų komisija, tačiau, kaip turbūt jūs ir patys supratote, tai nėra kažkoks tai respublikinio masto konkursas, kuriame kiekvienas balsas prilygtų aukso vertei. Tiesiog tai žaismingas ir smagus kalėdinių eglučių konkursas, kuriame bet kuris bibliotekos darbuotojas galėjo parodyti savo išmonę ir sumanumą. O jo išties netrūko. Vieni savo eglutes kūrė iš knygų skirtukų ar popieriaus lapų, kiti jas mezgė ar konstravo iš senų knygų ar žurnalų.

Smagu tai, jog šiame konkurse netrūko ir sportinio azarto. Jei pačioje konkurso pradžioje į priekį veržliai įsiveržusi Simno bibliotekos eglutė tarsi ir nepaliko šansų kitoms konkurso dalyvėms, tai palyginti vėlai į konkursinę estafetę „įšokusi“ Parėčėnų bibliotekos eglutė ją elegantiškai „nokautavo“ ko ne dvigubu  patiktukų skaičiumi. Tačiau paskutiniam etape netikėtai spurtavusi Butrimonių „žvaigždžių“ komanda nepaliko jokių šansų savo priešininkams ir galutinėje įskaitoje laimėjo garbingą pirmą vietą.

Tad dėkojame visoms konkurse dalyvavusioms bibliotekų darbuotojoms už jų entuziazmą ir kantrybę, kuriant savo nepakartojamas kalėdines eglutes ir skelbiame galutinius gražiausios bei originaliausios bibliotekos eglutės konkurso rezultatus.

  1. Butrimonių biblioteka (Už originalius kūrybinius meninius sprendimus) – 351 patiktukas
  2. Parėčėnų biblioteka (Už klasikinį grožį ir netradicinius puošybos elementus) – 270 patiktukų
  3. Simno biblioteka (Už meilę knygoms ir netikėtas bibliotekinės veiklos išraiškos formas) – 136 patiktukai

Dar kartą sveikiname konkurso nugalėtojus, o kitiems patariame nenusiminti, nes ne už kalnų mūsų laukia  dar viena graži pavasario šventė – Velykos, kurių metu skelbsime naują, gražiausio ir originaliausio margučio konkursą!

Arnoldas Šatrauskas