Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Akcija „Knygų Kalėdos” Dauguose

Spausdinti

Baigiantis 2019 metams Daugų filialo skaitytojai buvo pakviesti į literatūros popietę, skirtą akcijai „Knygų Kalėdos“. Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai ir mokytojos atėjo nešini knygomis, kurias padovanojo Daugų bibliotekai.

Popietės metu mes visi kartu inscenizavome Salomėjos Nėries eiliuotą pasaką „Senelės pasaka”. Vaikai gavo užduotis, pasiskirstė vaidmenimis, persirengė pasakos veikėjais. Mostelėjus burtų lazdele biblioteka apšerkšnijo baltais sniego patalais, iš knygų lentynų išlindo pasakų veikėjai, o mes visi drauge įsitraukėme į pasakojamą istoriją. Pasitelkus kūrybiškumą vaikams puikiai sekėsi įsikūnyti į veikėjų roles bei smagiai perteikti pasakišką kūrinio nuotaiką.

Paskatinti sėkmės trečiokai panoro pasirodyti ir kitiems bibliotekos lankytojams, o ketvirtokai rinkosi atlikti papildomas užduotis ir patikrinti savo žinias viktorinoje. Vaikai visada labai noriai dalyvauja bibliotekos veikloje, todėl mes padėkojome jiems už draugystę, pavaišinome saldumynais bei palinkėjome gerų 2020-ųjų metų.

Ačiū visiems, dalyvavusiems gerumo akcijoje „Knygų Kalėdos”.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė