Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškių bibliotekoje vyko padėkos ir gerumo renginys „Po baltu angelo sparnu“

Spausdinti
Tyliai tyliai uždekime žvakę,
Kaip kaštonai užsidega jas…
Tyliai tyliai pabudinkim širdis,
Kaip pavasaris lauko gėles.

Tyliai tyliai eikim į šviesą
Be pagiežos, ramybės žingsniu.
Tyliai tyliai pažadinkim žmogų,
Kad jis neštų žvaigždes ant sparnų.

Tyliai tyliai eikim į dieną
Iš tamsos, iš giliausios nakties.
Tyliai tyliai pabelskim į sielą,
Nes tik ji švelnią ranką išties.

E. Vigelis

Gruodžio 19 d. Vankiškių bibliotekoje vyko tradicinis adventinis padėkos ir gerumo renginys „Po baltu angelo sparnu“. Bibliotekininkė Dalė Kočiūnė sukvietė visus į baltą gerumo pasaką, kurioje dalyvavo mažieji bibliotekos skaitytojai ir lankytojai bei Kalėdų Senelis su Snieguole. Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas įžiebė ketvirtą adventinio vainiko žvakę bei palinkėjo visiems ramaus švenčių laukimo.

Jaukaus renginio metu susirinkusieji galėjo susipažinti su bibliotekos skaitytojos Ingos Radišauskienės šventine rankdarbių paroda ir Alytaus socialinių paslaugų centro lankytojų parengta „Angelų“ paroda. Kalėdines dainas gausiai susirinkusiems žiūrovams dovanojo Alytaus rajono savivaldybės kultūros centro Miroslavo skyriaus darbuotojai Edvinas ir Vytautas, dainininkės Otilija Kavaliauskaitė ir Raselė Navakauskienė.

Renginio metu Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas apdovanojo geriausius skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ Vankiškių bibliotekos skaitytojus, ir tuos, kurie dovanojo bibliotekai knygas bei prisidėjo prie bibliotekoje vykdomos švietėjiškos veiklos.

Adventiniame renginyje dalyvavo ir gausus būrys garbių svečių. Tai Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys Marius Jasaitis, Vankiškių kaimo seniūnaitė Rūta Marcinkevičienė, LSB Alytaus samariečių bendrijos vadovė Virginija Montvilaitė ir VŠĮ Alytaus socialinių paslaugų centro vaikų dienos centro socialinio darbuotojo padėjėja Inga Rakauskienė.

Jaukumu ir pasaka dvelkianti aplinka, tylus žvakių virpėjimas, prasmingi bibliotekininkės skaitomi poezijos posmai, kalėdinės dainos – visa tai privertė giliau susimąstyti apie susikaupimo laikotarpį, apmąstyti savo nuveiktus darbus, išdalintą širdžių gėrį ir dar labiau pajusti artėjančių šv. Kalėdų dvasią.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė