Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Bibliotekos direktoriui Aivarui Vyšniauskui įteikta speciali Kultūros ministerijos padėka

Spausdinti

Gruodžio 19 dieną ką tik atsidariusioje Lentvario bibliotekoje paaiškėjo geriausio metų Vilniaus regiono bibliotekininko konkurso „Riešutas“ laimėtojai. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos prieš ketverius metus inicijuotas Vilniaus regiono bibliotekininkų konkursas „Riešutas“ šiemet vyksta jau ketvirtą kartą.

Kaip pasakojo Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Regionų bibliotekų metodikos ir vadybos centro vadovas Petras Zurlys, įprasta, kad metams baigiantis ne tik žmonės, bet ir įstaigos apžvelgia savo darbus, apibendrina, įvertina geriausiuosius.

Įteikus „Riešuto“ apdovanojimus, regiono bibliotekoms buvo padėkota už aktyvų dalyvavimą nacionalinėje skaitymo skatinimo akcijoje „Vasara su knyga“ bei pasiektus puikius rezultatus Vilniaus regione ir visoje Lietuvoje.

Aktyvumu ne vienerius metus išsiskiria Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, tad savo gerąja patirtimi su susirinkusiais dalijosi Alytaus rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas. Jo vadovaujama biblioteka 2019 metų „Vasara su knyga“ iššūkio metu buvo ne tik pirma mūsų regione, bet ir visoje Lietuvoje. Aivaras sakė, kad į iššūkį užsiregistravo 835 skaitytojai, kurie iš viso per vasarą perskaitė 6651 knygą, o visas iššūkio užduotis įveikė 590 gyventojų.

Paklaustas, kokia sėkmės paslaptis, bibliotekos direktorius sakė, kad jos nėra. Tai – ilgo ir kruopštaus bibliotekininkų darbo rezultatas. Iš viso biblioteka pritraukė 835 dalyvius, iš kurių iššūkį įveikė 530. Direktoriui Aivarui Vyšniauskui buvo įteikta speciali Kultūros ministerijos padėka už lyderystę telkiant bendruomenę bei geriausius rezultatus Respublikinėje skaitymo skatinimo akcijoje „Vasara su knyga“.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija