Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Dzūkų kalendorus“ pristatytas ir Miroslavo bibliotekoje

Spausdinti

Paskutinį šių metų mėnesį Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filialo skaitytojai pasitiko itin džiugiai, nes gruodžio 5 dieną bibliotekoje apsilankė dzūkiško kalendoriaus sudarytojas Juozas Žitkauskas ir fotografas Vytautas Stanionis. Čia susirinkusiems buvo pristatytas dzūkų pamiltas „Dzūkų kalendorus“, kurį pavartyti, įdomių istorijų apie leidybos užkulisius išgirsti ir ,žinoma, su autoriais pabendrauti, turėjo progos visi norintieji.

Džiugu, jog renginys sulaukė didelio miroslaviškių dėmesio, nes pristatyme dalyvavęs kalendoriaus sudarytojas Juozas Žitkauskas, kaip ir dauguma susirinkusių, yra „cikras“ dzūkas. Fotografas Vytautas Stanionis taip pat gyvena Dzūkijoje, tačiau labiausiai visus nudžiugino tai, jog kalendoriuje atsirado vietos ir Miroslavo bažnyčiai bei jos parapijiečiais.

Pavartę kalendoriaus lapus vėliau drauge klausėmės Alytaus rajono kultūros centro Miroslavo skyriaus folkloro ansamblio „Slabadėlė“ (vad. Vytautas Muliuolis) atliekamų dzūkiškų dainų. Gražiais adventiniais vainikais renginį papuošė 4 klasės mokiniai, vadovaujami auklėtojos Aurelijos Kuncevičienės. Taip pat visi norintieji galėjo susipažinti ir su rankdarbių paroda, kurią pristatė Parėčėnų kaimo bendruomenė „Mažoji sodybėlė“.

Prie gerųjų šių metų darbų galime drąsiai priskirti ir uoliausius skaitymo skatinimo akcijos „Vasara su knyga“ Miroslavo bibliotekos skaitytojus. Šiais metais jų užsiregistravo net 18: keturi vaikai ir keturiolika suaugusiųjų. Ta proga Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas su vyresniąja bibliotekininke Nijole Žiūkiene jiems įteikė atminimo diplomus ir padėkos dovanėles.

Artėja Kalėdos – dovanų metas. Tad nenuostabu, jog šiemet daugeliui mūsų kraštiečių pačia geriausia dovana tapo „Dzūkų kalendorus“, kurį ne vienas renginio dalyvis įsigijo su pristatyme dalyvavusių autorių autografais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė