Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Belaukiant šventų Kalėdų“

Spausdinti

Artėja pačios gražiausios ir laukiamiausios metų šventės – Šventos Kalėdos. Jos neįsivaizduojamos be nuostabiai papuoštų eglučių, šeimų susibūrimų, skanių valgių, daug laimės, džiaugsmo, dovanų.

Gruodžio 14 d. popietę Mergalaukio bendruomenės moterys ir vaikai susirinko į biblioteką, nešini eglių ir beržų šakomis. Bibliotekininkė visiems papasakojo, kaip anksčiau buvo puošiamos eglutės, kokią simboliką turėjo kiekvienas eglutės papuošalas. Papasakojo, kas paskatino kurti prakartėles – Betliejaus tvartelį, kuriame gimė kūdikėlis Jėzus, o kartu – ir švęsti Kristaus gimimo stebuklą, kur ir kada buvo papuošta pirmoji Kalėdų eglė. Sužinojome, kad už dovanas dalijančio Kalėdų Senelio figūros slypi garsus krikščionių šventasis – Šv. Mikalojus.

Užsiėmimo metu moterys gamino eglutę ir kalėdines kompozicijas, daugiausia naudodamos gamtines medžiagas. Tuo metu vaikai, kurie atėjo su mamomis bei senelėmis, skaitė eilėraščius ir pasakojimus apie Kalėdas bei rinko patį gražiausią kalėdinį skaitinį. Susibūrimas draugėn pažadino bei sukūrė kalėdinę nuotaiką kiekvieno dalyvio širdyje, o pagaminta ir papuošta eglutė ar dekoracija, suteiks šventinį jaukumą bendruomenės erdvėms.

Po įdomių ir naudingų užsiėmimų niekas neskubėjo į namus. Susėdę prie stalo ir ragaudami skanų pyragą bei sausainius, visi jaukiai ir šiltai leido laiką bibliotekoje, dalindamiesi prisiminimais apie savo vaikystės Kalėdų papročius.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė