Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Kalėdos su nauja knyga“

Spausdinti

Kalėdos – visų laukiamiausia žiemos šventė, kurios vienodai laukia ir maži, ir dideli. Tai nepaprasto stebuklo kupinos akimirkos, praleistos tarp artimųjų bei rimties ir susikaupimo metas, suteikiantis galimybę pagalvoti, paskaityti, sužinoti.

Gruodžio 7 d. Mergalaukio bibliotekoje vyko bendruomenės vaikų popietė „Kalėdos su nauja knyga“. Popietės metu bibliotekininkė pristatė gautas naujas vaikiškas knygas. Vaikai džiaugėsi knygutėmis. Visos jos dar kvepia spaustuvės dažais, labai spalvingos, su gražiomis iliustracijomis. Vieni vaikai susidomėję vartė knygeles, skaitė jų anotacijas, kitų dėmesį patraukė iliustracijos, jų ryškios spalvos. Susipažinę su naujais leidiniais ir išsirinkę jiems labiausiai patikusias knygas, vaikai nusinešė jas namo, nusprendę per kalėdines atostogas jas skaityti.

Popietės metu taip pat prisiminėme vasarą vykusią skaitymo skatinimo akciją „Skaitymo iššūkis“, kuris prasidėjo 2016 m. Jo tikslas – skatinti visuomenės susidomėjimą knygomis, propaguoti skaitymą kaip laisvalaikio pomėgį. Nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. reikėjo perskaityti penkias knygas. Visą vasarą vaikai skaitė, lenktyniavo tarpusavyje. Susirinkę prieš Kalėdas į Mergalaukio biblioteką vaikai dalijosi įspūdžiais apie perskaitytas knygas, pasakojo, kurios labiausiai patiko, kuris daugiau jų perskaitė.

Buvo labai svarbu, ypač vaikų ir jaunimo tarpe, kuris pirmasis įveiks visas penkias užduotis. Džiugu, jog visos užduotys buvo atliktos laiku, per organizatorių nurodytą laiką. Patiems aktyviausiems ir geriausiems bibliotekos skaitytojams buvo įteikti padėkos diplomai ir knygos. Apdovanojimus ir diplomus gavo: EvaVasiljevaitė, Kornelija Burdulytė, Jaunius Bagdžiūnas ir Viltė Volk.

Popietės dalyviai taip pat galėjo pasigrožėti šiuo metu bibliotekoje veikiančia karpinių paroda „Snaigių šokis“. Paroda bibliotekoje veiks iki Naujųjų metų.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė