Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Menininkių viešnagė Pivašiūnuose

Spausdinti

Niūrų lapkričio 29-osios rytą, kai iš švininių debesų krito šaltas lietus, į Pivašiūnų biblioteką, tarsi saulės spindulėlis, pasibeldė dvi menininkės: VšĮ „Kūrybinės idėjos“ vadovė Regina Šimulynienė ir dailininkė, dizainerė, rašytoja Ula Šimulynaitė. Į susitikimą jos pakvietė Pivašiūnų gimnazijos 2 ir 4 klasių mokinius bei jų mokytojas Rimą Zajančkauskienę bei Liną Kochanskienę. Dėl vietos stokos bibliotekoje susitikimas vyko 4 klasėje.

Ula Šimulynaitė jau šešerius metus keliauja po Lietuvą su edukaciniais užsiėmimais, kasmet parengdama vis po naują programą. Šiais metais jaunieji bibliotekų lankytojai ne tik išklausė keletą iš Ulos Šimulynaitės sukurtų interaktyvių pasakų, tokių kaip „Privatus Vaiduoklis negyvenamoje saloje“, “Kaip Kengūra Bazilikus augino“, bet ir patys piešė po trumpą Privataus Vaiduoklio gyvenimo epizodą. Tam yra specialiai sukurta nauja knygutė/žaidimas „Žodžiai“.

Knygelę sudaro įvairūs vaiduoklių kontūrai ir tušti debesėliai tekstams. Visi vaikai užsiėmimų metu gavo po vieną risografijos technologija atspaustą leidinuką iš ekologiško popieriaus, kurio pagrindas – sojos dažai. Būtent tokiame ekologiškame popieriuje vaikai ir kūrė savo sugalvotus trumpus epizodus. Prieš tai jaunieji dalyviai aptarė, kokios yra vaiduoklių emocijos ir kaip jas išreikšti. Tam yra parengtas interaktyvus pristatymas per projektorių. Pabaigoje burtų keliu buvo išrinkti ir autorės kurtomis knygomis apdovanoti geriausiai užduotį atlikę mažieji piešėjai.

Esame be galo dėkingi menininkėms už padovanotą gerą nuotaiką, pasakojimus, apdovanojimus ir daug geltonos spalvos piešiniuose, kurios taip trūksta pilkame rudenyje.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Pivašiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Marytė Burneikienė