Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė vaikams „Seku seku pasaką“

Spausdinti

Kai paskutinis rudens mėnuo užleidžia vietą artėjančiai žiemai, kai besisukantis Laiko ratas sulėtinęs žingsnį keliauja adventu, gyvename šventiniu laukimu. Ramybė ir susikaupimas veda į Kalėdas. Kad didžiųjų metų švenčių laukimas būtų prasmingesnis, Butrimonių biblioteka mažiausius skaitytojus lapkričio paskutinę savaitę pakvietė į popietę „Seku seku pasaką“.

Pirmos klasės mokiniai kartu su mokytoja Gina Griškoniene ir specialiąja pedagoge Irena Rakauskiene bei bibliotekininke žaidė teatro žaidimą „Dovanoju tau „Labas“. Jaukumo ir šiltų emocijų prisipildė Butrimonių gimnazijos žaidimų kambarys. Vaikai kūrybiškai mąstė apie tai, kad jų stebuklingas „Labas“ yra spindintis sniegu, deimantais ir sidabru, kvepiantis baltomis rožėmis, žiema ir Kalėdomis, labai nuoširdus, gražus ir pūkuotas…

Po to vaikų beribė fantazija skleidėsi kūrimo procese, kai išklausę grasiai skaitomos Hanso Kristiano Anderseno pasakos „Snieguolė ir septyni nykštukai“, perpasakojo ją. Pasiūlyti piešti akmenukai su pasakos veikėjais bei vaizdais tapo lyg nuostabaus vaikų sukurto stalo teatro personažais. Paskui buvo aptarta pasakos teigiamų ir neigiamų veikėjų elgesys, vaikai pasiskirstę grupelėmis iliustravo pasaką nuostabiais piešiniais.

Pasakos sekimas yra viena iš svarbiausių kultūrinių bei ugdomųjų priemonių. Tokio amžiaus vaikai klausydami jas gyvena paties susikurtų paveikslų, vaizdinių pasaulyje, kurį suvokia per simbolius. Pasakos kalba atitinka vaiko mąstyseną ir pasaulio patyrimo būdą, aktyvina vaiko vaizduotę. Taigi prasmingas vaikų užimtumas, sekant pasakas, išryškina išlikusias tradicijas, papročius, kultūrą, tuo pačiu įprasmina ir stebuklingą šventinį laukimą.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė