Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verebiejai Adventą pasitinka margaspalviais vainikais

Spausdinti

Lapkričio 28 dieną Verebiejų bibliotekos lankytojai būrėsi į jau tradicija tapusį adventinį edukacinį užsiėmimą, kurio metu visi kartu pynėme Advento vainikus. Kaip ir kasmet mums į pagalbą atskubėjo floristė Asta. Šiam užsiėmimui lankytojai ruošėsi iš anksto: rinko kaštonus, giles, kankorėžius, džiovino įvairius žolynus, apelsinus ar jų žieveles, kuriuos vėliau atsinešė ir į biblioteką. Ir tuomet jau visi kartu pynėme vainikus, juos dekoravome. Šiemet dekoravimui naudojome tik natūralias gamtoje rastas medžiagas.

Žinia, jau ateinantį sekmadienį prasideda Adventas. Adventas – krikščionių religijoje laikotarpis, pažymintis laiką iki Jėzaus gimimo. Tuo metu žmonės laukia kūdikėlio Jėzaus gimimo. Adventas trunka beveik mėnesį; per tą laiką praeina 4 sekmadieniai. Tai krikščionių tikinčiųjų susikaupimo ir apmąstymų metas prieš Kalėdas. Advento metu krikščionys susilaiko nuo triukšmingų linksmybių ir su džiaugsminga viltimi laukia artėjančių Kalėdų. Advento vainikas – ypatingas kalėdinio laikotarpio simbolis ir namų puošmena. Tiesa, pastaruoju metu Šv. Kalėdų šventėms dažniausiai gaminamas vienas vainikas, kuris ne visiškai atitinka adventinio vainiko reikalavimus, tačiau namuose sukuria šventinę nuotaiką.

Na, o visus tuos, kurie dar neturi adventinio vainiko, kviečiu pasižiūrėti nuotraukų galeriją ir pasigrožėti mūsų pintais Advento vainikais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė