Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pažintis su Šiaurės šalių autorių kūryba Praniūnų filiale

Spausdinti

Kasmet lapkričio mėnesį organizuojama Šiaurės šalių bibliotekų savaitė. Praniūnų filiale susirinkusieji į literatūrinę popietę buvo supažindinti su Šiaurės šalių autoriais ir jų literatūra. Bibliotekininkė vaikams papasakojo apie žymiausius šių šalių autorių sukurtus personažus. Vaikus labai sudomino pasakojimas apie Suomijoje esantį Naantalio miestelį, kurio nedidelėje saloje įkurtas Trolių Mumių pramogų parkas. Jame viskas: ir personažai, ir namai – kaip knygoje. Tai viena iš labiausiai vaikų lankomų vietų pasaulyje.

Šios popietės metu Praniūnų filiale vyko garsiniai skaitymai „Troliai šiaurėje“. Jaunoji bibliotekos lankytoja Miglė Bartosevičiūtė susirinkusiesiems skaitė Tuvės Jansson knygelę „Muminukas ir žvaigždė“. Vaikams labai patiko šis pasakojimas. Vyko įdomi diskusija apie vienišumo jausmą, draugystę, apie santykius šeimoje ir mokykloje, kaip svarbu skirti dėmesio kitiems ir koks džiaugsmas būti laimingu ir būti mylimu.

Popietės pabaigoje mažieji bibliotekos skaitytojai piešė Trolius Mumius ir vaišinosi mėgstamiausiais Mumių karameliniais saldainiais.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė