Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pepė Ilgakojinė gimtadienį šventė ir Punios bibliotekoje

Spausdinti

Kaip smagu, kad Šiaurės šalių literatūros skaitymams yra skiriama visa savaitė, o ne viena diena. Tuo puikiausiai pasinaudojo gudragalvė Pepė Ilgakojinė – švęsti savo gimtadienio ji pakvietė vaikus skirtingomis dienomis į visas bibliotekas.

Nežinau, ar visur ji suspėjo, bet Punios bibliotekoje tikrai buvo: lapkričio 14-ąją iš pat ryto dar nespėjusi dorai susišukuoti, bet žvali ir linksmai nusiteikusi ji pasitiko Punios pagrindinio ugdymo skyriaus pradinių klasių ir paruošiamosios grupės vaikus. Mokytojoms dėmesio teko mažokai, nes gi visi puikiai žinom, kaip Pepei „patinka“ mokytis.

Visus pasisveikinusi ir su visais susipažinusi, Pepė priminė vaikams garsiąją švedų rašytoją Astridą Lindgren, kuri daugybę knygų vaikams sukūrė ir jos pačios, t.y. Pepės Ilgakojinės, nuotykius bei gyvenimą aprašė. Ta proga ir vaikams paskaitė, kaip ji su Anika ir Tomiu savo gimtadienį šventė. Bet kiekgi galima skaityt…  Gimtadienį reikia švęst!

Išsiaiškinusi, kad vaikams patinka staigmenos, Pepė tuoj iš už knygų lentynų ištraukė vaišių stalą. Visi nudžiugo. Pepės vaikai tikrai nenuvylė – pirmiausia paskaitė jai savo sveikinimus, padovanojo pačių nupieštas atvirutes ir tik tada ėmė vaišintis. Gavusi tiek dovanų, Pepė net pažadėjo vaikams iki kito gimtadienio (kada jis bus – niekas nežino, nes Pepė sakė, kad švenčia, kada tik nori) išmokti „daugybės lentelę“.

Kai ant stalo liko tik saldainių popierėliai ir mandarinų žievelės, Pepė prisiminė bibliotekininkės prašymą parodyti vaikams knygų parodėlę ir pakvietė išsirinkti skaitymui nors po vieną Šiaurės šalių rašytojų knygelę. Teko dar Pepei Ilgakojinei ir į vaikų formuliarus tas išsirinktas knygeles surašyti. Oi, buvo vargo…

Bet užtat Pepei Ilgakojinei labai patiko, nes daugelis vaikų atsisveikindami sakė: „Tu labai graži, Pepe!“ Kokiai gi mergaitei nepatinka komplimentai, o ypač kai jie sakomi iš širdies.

Ir aš ten buvau, kažkur pasislėpus lindėjau, beveik viską mačiau ir girdėjau…

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė