Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Šiaurės šalių literatūros savaitės metu Verebiejuose apdovanoti ir geriausi skaitymo iššūkio dalyviai

Spausdinti

Lapkričio 14-ąją ARSVB Verebiejų filialas dalyvavo Šiaurės šalių literatūros savaitės projekte. Šiaurės šalių literatūros savaitė (anksčiau – Šiaurės šalių bibliotekų savaitė) yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.

Verebiejų filiale buvo organizuotas skaitymas vaikams „Auštant”. Šiemet skaitytojams pasiūlyta Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ ištrauka iš skyriaus „Pepė švenčia gimtadienį“. Ištrauką dalyviams skaitė jaunoji bibliotekos lankytoja Brigita.

Po garsinio skaitymo bibliotekininkė su projekte dalyvavusiais vaikais sumanė švęsti Pepės gimtadienį. Tačiau atsitiko nenumatyta aplinkybė: bibliotekininkė pamiršo, kur pasidėjo tortą. O koks gimtadienis be torto? Laimei, bibliotekininkė turėjo prisirašiusi krūvą užuominų apie tai, kaip surasti tortą. Taigi šaunieji mano draugai ėmė minti vieną užuominą po kitos, kol galiausiai surado tortą, kurį netrukus ir suvalgėme.

O koks gimtadienis be dovanų? Šį kartą dovanas gavo ne gimtadienį šventusi Pepė, o skaitymo iššūkį „Vasara su knyga“ įveikusieji dalyviai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė