Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Rudens skrybėlių paradas rajono viešojoje bibliotekoje

Spausdinti

Jeigu spalio 11-18 d. jums teks lankytis Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje, nepraleiskite progos pasigėrėti šių metų naujausia rudeninių skrybėlaičių kolekcija „Rudens skrybėlė“, kurią kartu su tėveliais, mamytėmis ir auklėtojomis Reda Daugėliene bei Aneta Vaičiene sukūrė Alytaus lopšelio-darželio „Saulutė“ „Boružėlių“ grupės jaunieji dizaineriai.

Kurdami savo vardinius modelius, mažieji skrybėlių meistrai į galvos apdangalų gamybą įtraukė ir visą šeimą, tad jų sukurti darbeliai pasižymi originalumu ir žaismingumu, kurio mums taip trūksta vėjuotą ir lietingą rudenį.

Vaikų sukurta skrybėlaičių kolekcija itin pagyvino akademinę bibliotekos erdvę žaižaruojančiomis gamtos spalvomis ir dovanomis, kurias mums taip dosniai barsto auksinis ruduo: lapais, gilėmis, kankorėžiais, javų varpomis, kaštonais ar obuoliukais. Moliūgų sėklos, šermukšnių uogos, medžių šakelės, dirbtinės boružėlės ir grybukai – taip pat buvo sėkmingai panaudoti kuriant rudeninius galvos apdangalus.

Tad visas šias gamtos dovanas, kurias mums taip dosniai barsto ruduo, vaikai ir panaudojo, kurdami žaismingas skrybėlaites, su kuriomis kiekvienas džentelmenas ar dama neabejotinai atrodytų stilingai. Netikite? Užsukite į biblioteką – ir patys įsitikinsite. Juk niekas nenori atsilikti nuo naujausių mados tendencijų.

Arnoldas Šatrauskas