Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Skaitmeninių lyderių ir konsultantų mokymai Alytaus rajono viešojoje bibliotekoje

Spausdinti

Alytaus rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko projekto #PrisijungusiLietuva skaitmeninių lyderių, konsultantų ir bibliotekininkų mentorių mokymai. Mokymus vedė lektorė – Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros centro vyresnioji bibliotekininkė Indrė Lukoševičienė.

Mokymų metu buvo pristatomos ateities technologijos. Pasaulis kasdien tobulėja, sukurdamas ir atrasdamas kažką naujo. Mokslininkai, tyrinėtojai, išradėjai ir dizaineriai visame pasaulyje stengiasi sukurti tai, kas palengvintų mūsų gyvenimą ir padarytų jį įdomesniu. Žiūrėdami vaizdo įrašus diskutavome, kaip skaitmeninės technologijos pakeis pasaulį ir kiekvieno žmogaus gyvenimą, kalbėjome apie jų grėsmes ir galimybes ir kaip turime tam pasirengti. Ir vis tik nutarėme, jog kava daug skanesnė, kai ją ruošia vyras, o ne robotas.

Antroje seminaro dalyje kalbėjome apie skaitmenines technologijas kasdieniniame gyvenime ir darbe, kaip mobiliosios programėlės gali padėti dirbant komandoje, organizuojant renginius, atliekant finansines operacijas ar keliaujant.  Pasirodo, mobiliosios programėlės išmaniajame telefone gelbėja visur ir visada! Sąrašo viršuje – bendrauti skirtos mobiliosios programėlės: „WhatsApp Messenger“ ir „Facebook Messenger“. Keliaujant dažnai iškyla poreikis prisijungti prie interneto. Kadangi internetas užsienyje gan brangus, turistai ieško alternatyvų, ką galėtų naudoti nesant internetui arba išeičių, kaip greičiau surasti bevielio interneto Wi-Fi tinklą. Čia padės bevielio ryšio paieškos programėlė, kuri padeda rasti artimiausius nemokamus prisijungimo taškus. Programėlės   turi   daug   neginčijamų   privalumų:   patogu   naudotis,   didelis įvairių duomenų srautas, įtraukianti aplinka – tarsi žaidimas, paprasta fiksuoti asmeninius duomenis, sekti ir matyti  esamus  ir  pasiektus  rezultatus,  planuoti.

Projektą „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ įgyvendina Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Ūkio ministerijos kartu su partneriais: asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija