Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pašaukimo kelias

Spausdinti

Ruduo kiekvienais metais dovanoja gražią šventę – Tarptautinę mokytojų dieną. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie Jų kilnaus darbo svarbą. Mokytojas, auginantis jaunąją kartą, suteikia ne tik žinių, bet ir savo pavyzdžiu moko gerumo ir meilės. Tad profesinės šventės proga Daugų bibliotekos darbuotojos Lina ir Valė pakvietė buvusias ir esamas mokytojas į prisiminimų popietę „Pašaukimo kelias“.

Buvusios mokytojos Alina ir Onutė prisiminė mokytojavimo metais nutikusius didelius ir mažus įvykius, o jų būta ir smagių, ir liūdnų. Pasak jų, mokytojo darbas – be galo varginantis. Juk reikia priimti atsakomybę už vaikų išsilavinimą ir ugdymą. Mokytojos juokauja, jog net dabar sapnuoja, kaip bėga ir skuba į darbą. Visos popietėje dalyvavusios mokytojos sutiko su nuomone, kad dabartinė karta yra žymiai sudėtingesnė. Daugelis jų įsitikinę savo vertybių teisingumu, į konfliktus reaguoja emocionaliai, sunkiai pripažįsta savo kaltę, o jų laisvalaikis dažniausiai susijęs su kompiuterinėmis technologijomis.

Tad bibliotekos darbuotojos visoms Mokytojoms nuoširdžiai linki, kad Jų kelią klotų tik saulėti prisiminimai, suptų mokinių ir jų tėvų pagarba, nuoširdus dėkingumas už suteiktas žinias, išugdytas patirtis ir gebėjimus kurti savo ir Lietuvos valstybės ateitį.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė