Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Viktorina „Ką žinau apie Vilnių“?

Spausdinti

Rugsėjo 26 d. po pamokų 3 ir 4 klasių mokiniai sugužėjo į biblioteką. Juos pasitiko bibliotekininkė Marytė Burneikienė, kuri pakvietė dalyvauti viktorinoje „Ką žinau apie Vilnių?“, skirtą Vilniaus įkūrėjui kunigaikščiui Gediminui. Viktoriną bibliotekininkė pradėjo Vlado Mozūriūno „Legenda apie Vilniaus pilį“ ištrauka.

Mokytoja Lina Kochanskienė perskaitė legendą apie sostinės įkūrimą „Gedimino sapnas“. Trečiokų mokytoja Lina Leškevičienė priminė gražiausią Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istoriją. Po tokių įžangų vaikai, pasitardami tarpusavyje, atsakė į viktorinos klausimus. Pasirodė, kad tiek trečiokai, tiek ketvirtokai pakankamai gerai žino apie Vilnių ir jo istoriją.

Atėjo smagiausia minutė – visi buvo įvertinti dovanėlėmis: knygelėmis, skirtukais, ženkleliais „Augu skaitydamas“, kurias padovanojo UAB „Remedija“ (įmonės vadovė Laima Ciūnienė).

Po viktorinos, susidomėję Vilniaus legendomis, keletas mokinių panoro daugiau sužinoti apie Vilnių ir paskaityti daugiau knygelių šia tema. Tai padaryti jiems padėjo bibliotekoje veikianti paroda „Vilnius – mūsų sostinė“.

 

Pivašiūnų gimnazijos pradinių klasių vyr. mokytoja
Lina Kochanskienė