Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonių bibliotekoje svečiavosi knygų autorė Ona Čirvinskienė

Spausdinti

„Ne, nereikia, nereikia man nieko:
Anei aukso, nei turtų brangių,
Tėviškėlę atminti man liepia,
Taip širdelė nerimsta-jaučiu“.

(„Baladė apie tėviškę“. O. Čirvinskienė)

Butrimonių bibliotekoje rugsėjo 14 d. svečiavosi kraštietė Ona Čirvinskienė – kelių knygų autorė, Marijampolės mokymo centro įkūrėja ir ilgametė vadovė, įvertinta reikšmingais apdovanojimais (2012 m. LR Seime įtektas Europinio lygio Edenauerio fondo apdovanojimas „Gausos žuvis“ už investiciją į žmogų, 2013 m. apdovanota Šv. Jurgio, Marijampolės globėjo, medaliu už visuomeninę veiklą miesto bendruomenei).

Ona Čirvinskienė kilusi iš netoli Butrimonių (Alytaus raj.) esančio Trakininkų kaimo. Butrimonyse baigė dešimt klasių. „Aš užaugau 10 vaikų šeimoje ant smėlėtos Dzūkijos žemės, kur skurdas pokario metais buvo begalinis“, – rašė autorė knygoje „Mano svaja“. Autobiografinėje apybraižoje „Kaip aš tapau laiminga moterimi“ O. Čirvinskienė apžvelgia savo nueitą nelengvą, bet prasmingą gyvenimo kelią. „Svarbiausia – nebijoti kančios, vargo, didelio darbo, nes be to niekas neatsiranda, niekas nesukuriama“, – rašo autorė, tai patvirtinusi savo gyvenimo patirtimi. Trečioje knygoje „Saugokime lietuviškas tradicijas“ kalbama apie lietuviškų tradicijų puoselėjimą, išsaugojimą. Jos užrašytuose prisiminimuose – pagrindinių metų švenčių apeigos, švenčių metu dainuojamos dainos. Autorė didelį dėmesį skiria vestuvių senųjų tradicijų aprašymui iš Prezidento Kazio Griniaus sesers Onos Griniūtės-Bacevičienės prisiminimų.

Nuoširdžiai dėkojame autorei už padovanotas Butrimonių bibliotekai knygas. Šio krašto skaitytojas O. Čirvinskienės kūryboje atras ir lyrinius autorės nueito gyvenimo apmąstymus, ir jaunystės svajas, įsiplieskusius jausmus, ir nuostabiai kerintį gamtos pasaulį, ir gyvenimo išminties įžvalgas, prasiveriančias aforizmais. Dėkojame ir už dar tris padovanotas muzikos knygas, kuriose yra ir O. Čirvinskienės dainų tekstai.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė

Butrimonių bibliotekoje svečiavosi kraštietė, kelių knygų autorė Ona Čirvinskienė (viduryje)