Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Popietė „Mokyklinius metus prisimenant…“

Spausdinti

Vieną šeštadienio popietę Krokialaukio gimnazijoje ir bibliotekoje vyko 30-osios laidos abiturientų susitikimas. Po 35-ių metų susitikti ir pasėdėti mokykliniame suole, pasidalinti prisiminimais ir gyvenimo patirtimi atskubėjo nemažas būrys buvusių klasės draugų. Lydimi bibliotekininkės Daivos apžiūrėjo gimnaziją, muziejų, biblioteką, pasidalijo prisiminimais, pasidžiaugė erdvia, šviesia, suremontuota biblioteka, nes jų laikais mokyklos bibliotekos patalpos buvo labai mažos. Taip pat buvo prisiminti buvę mokytojai, bibliotekininkės, įsimintini linksmi nuotykiai, tuo metu skaitytos knygos. Susitikimo proga bibliotekininkė įteikė visiems po knygos skirtuką – tarsi priminimą, kad knygos yra ištikimiausios žmogaus gyvenimo mokytojos ir palydovės.

Vėliau visi skubėjo į anglų kalbos kabinetą, kuriame prieš 35 metus vyko paskutinė pamoka. Čia, kaip ir kadaise, visus pasitiko klasės auklėtojas ir pravedė anglų kalbos pamoką, pabrėždamas, kad užsienio kalbą šiandien būtina mokėti, kad reikia nepasiduoti laikui ir koja kojon žengti su visomis naujovėmis ir gebėti priimti iššūkius.

Smagu buvo susitikti, pabendrauti, pasidžiaugti, tiesiog pabūti šalia. Tokie susitikimai atgaivina jaunystės prisiminimus, svajones, paskatina tobulėti, žengti pirmyn.

Paskutinė susitikimo stotelė – atiduota pagarba jau palikusiems šį pasaulį klasės draugams jų amžino buvimo vietoje – Krokialaukio kapinėse.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė