Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Vankiškių bibliotekoje paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena

Spausdinti
„Nors ir pasauly baisios audros trankos,
Neturi teisės niekas vaiko liest.
Tai angelas, kurį vedies už rankos,
Jis glaudžias prie tavos širdies.

Padėk apsaugot, Dieve, mums kiekvieną vaiką
Nuo bado, nuo patyčių, nuo karų.
Padovanoki Žemei taiką
Ir dangų giedrą virš vaikų galvų.
(Irena)

Birželio 1-ąją minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena – tai priminimas, kad turime saugoti ir gerbti mažųjų teises. Vaikystė kupina emocijų, atradimų, neužmirštamų akimirkų ir įspūdžių. Tuose ieškojimuose suaugę turi padėti vaikams, gerbdami jų požiūrį, norus, jausmus…

Šią dieną paminėti Vankiškių bibliotekoje susirinko jaunimas ir mažieji bibliotekos skaitytojai. Šventės pradžioje vyresnioji bibliotekininkė Dalė Kočiūnė pasveikino susirinkusius vaikus su Vaikų gynimo diena, vėliau buvo demonstruojamos skaidrės, kurias paruošė bibliotekos skaitytoja Paulina Paulauskaitė.

Kamilė Žąsaitytė ir Agnė Žūklyjūtė pristatė skaidres ir kalbėjo apie vaikystę, jos svarbą. Paskui visų laukė įvairūs žaidimai, slapto rašto kūrimas bei nematomo rašto paslapties įminimas. Vėliau visi išvyko į dailininko Antano Žmuidzinavičiaus tėviškės muziejų, esantį Balkūnuose, Alytaus rajone.

Čia vaikai pamatė eksponuojamus dailininko darbus, jų reprodukcijas, nuotraukas, vaikystėje įsigytas knygas, išgirdo trumpą dalininko gyvenimo istoriją. Paskui visi atsigaivinę ledais žaidė lauko žaidimus „Pagauk meškiuką“ ir „Raiškiai perskaityk pasirinktą tekstą“. Dvi valandas trukusi šventė, kurią organizavo Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vankiškių ir Butrimonių filialų vyresniosios bibliotekininkės, vaikams neprailgo. Užsiėmimų metu vaikai patyrė daug teigiamų emocijų.

Renginio tikslas – suteikti vaikams vidinį jausmą, kad jie yra patys svarbiausi, kad į jų nuomonę, mintis, veiksmus visada bus atsižvelgiama – buvo pasiektas. Labai svarbu visada ugdyti vaikų norą dalyvauti ir įsitraukti į renginius, sustiprinti ryšį su kitais vaikais, skatinti susidomėjimą bei vaikų pasitikėjimą savimi.

 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė