Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Skaitymai balsu Butrimonių bibliotekoje

Spausdinti

Skaitymas balsu, būnant kartu su kitais – vienijantis užsiėmimas, kuris dovanoja gražų bendravimą, gerą nuotaiką. Vaikams patinka skaityti garsiai. Jiems knyga tampa artimesnė ir mielesnė. Skaitydamas knygas vaikas nuolat mokosi naujų dalykų, gerėja jo kalbiniai įgūdžiai, išlaisvinama fantazija. Ieškant naujų skaitymo skatinimo priemonių, buvo nuspręsta kartu su vaikais skaityti lauke.

Užsiėmimo metu vaikų laukė vis kita kelionė su įvairiomis knygelėmis, pokalbis apie skaitymo naudą. Vaikai vieningai pripažįsta, kad sunku skaityti, kai lauke šviečia saulė, bet taip pat sutinka, kad skaitymas labai naudingas. Butrimonių gimnazijos 4 klasės mokiniai kartu su mokytoja Gina Griškoniene kalbėjo apie tai, jog skaitymas balsu padeda nusiraminti, atsipalaiduoti, pasvajoti, mėgautis gražiu pasakojimu, sklandžia literatūrine kalba, kalbėjo apie tai, jog skaitymas praplečia žodyną, skatina smalsumą ir kūrybiškumą.

Vienas iš bibliotekos tikslų yra suteikti galimybę savišvietai, žadinti smalsumą. Džiugina tai, kad bendradarbiaujant su ugdymo įstaigomis, šiai galimybei yra palankios sąlygos. Mokiniai paėmę knygas į rankas, skaitydami balsu patiria džiugių emocijų, skaitymas jiems tampa vienu iš malonių laisvalaikio praleidimo būdų. 

 Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Butrimonių filialo vyresn. bibliotekininkė
Asta Daironienė