Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Lai šypsosi ir juokiasi laimingi vaikai…

Spausdinti

Birželio 1-ąją minima Tarptautinė vaikų gynimo diena. Ši diena buvo paskelbta dar 1949 metų lapkritį tarptautinės demokratinės moterų federacijos sesijos iniciatyva, pirmą kartą buvo paminėta 1950 metais, o 1979-ieji jau tapo Tarptautiniais vaikų metais. Daugiau kaip 30 pasaulio valstybių svarstė aktualius vaiko teisių klausimus. Buvo nuspręsta, kad vaiko teises privalo žinoti kiekvienas.

Aš turiu teisę gyventi nieko nebijodamas. Aš turiu teisę gyventi su savo mama ir tėveliu. Kai aš sergu, man turi būti suteikta medicinos pagalba. Aš turiu teisę lankyti darželį ir mokyklą. Niekam nevalia manęs mušti. Visi vaikai yra svarbūs. Aš turiu teisę sakyti tai, ką galvoju. Aš turiu teisę žaisti”.

Tai tik dalis teisių, kurias turi vaikai, o suaugusieji jas privalo gerbti ir saugoti vaikus.

Nenuostabu, kad prasidedant gražiausiam metų laikui – vasarai švenčiama Tarptautinė Vaikų gynimo diena. Birželio 1-osios popietę į Mergalaukio filialą susirinko aktyviausi bendruomenės vaikai. Prisiminę apie šios svarbios ir gražios šventės kilmę bei tradicijas, jos svarbą visuomenei, vaikai žaidė žaidimus, savo rankomis sukomponavo puokštę, taip simboliškai palinkėdami viso pasaulio vaikams augti sveikiems, būti laimingiems, kad niekam nereikėtų badauti, patirti smurto.

Pabaigoje bibliotekininkė supažindino su naujai gautomis knygomis vaikams, nes nuo šios dienos prasideda akcija „Skaitymo iššūkis“, kurio šūkis – ,,Skaitydami mes pakeisime pasaulį“.

 Pasibaigus popietei niekas nenorėjo skirstytis, buvo smagus, įdomus, geras laikas pabūti kartu…

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Mergalaukio filialas vyresn. bibliotekininkė
Sigutė Karčiauskienė