Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Butrimonių gimnazijoje paminėta Europos diena

Spausdinti

Gegužės 9-ąją Butrimonių gimnazijoje ir bibliotekoje buvo paminėta Europos diena. Istorijos mokytoja Dalia Adžgauskienė supažindino gimnazijos bendruomenę su Europos Sąjungos ištakomis bei veiklomis gimnazijoje šią dieną. Jaunučių choras (vadovė Neringa Valvonienė) visus pasveikino nuotaikinga daina.

Kaip ir kiekvienais metais, „Europos egzamine“, kurį organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, visi norintys mokiniai savo žinias galėjo išbandyti atsakydami į įvairius klausimus apie Europos Sąjungos veiklą, istoriją, politiką bei aktualijas. Bandomajame „Europos egzamine“ geriausiai sekėsi Lukui Gudelaičiui, Deimenai Ramančiuckaitei, Gustei Noreikaitei. „Europos egzamino“ lyderis buvo abiturientas Lukas Sudvajus, tik vienu tašku nuo jo atsiliko Valentinas Straigis ir Raimonda Abramavičiūtė. Laureatai buvo apdovanoti diplomais, o ,,Europos egzamino“ laimėtojui gimnazijoje Lukui Sudvajui įteiktas ir organizatorių prizas – USB raktas.

Alytaus rajono viešosios bibliotekos Butrimonių filialo bibliotekininkė Asta Daironienė supažindino II g klasės mokinius su informacine literatūros ekspozicija apie Europos Sąjungą. Dešimtokai sėkmingai atsakinėjo į viktorinos ,,15 metų Europos Sąjungoje“ klausimus. Butrimonių gimnazija jau antrus metus dalyvauja projekte „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“, kurio metu gilinamos žinios apie Europos Sąjungą per integruotas pamokas ir įvairius renginius. Europos šūkis „Suvienijusi įvairovę“ parodo, kad visos bendrijos šalys siekia taikos, gerovės ir amžinųjų vertybių, taigi kiekvienas mes esame atsakingi už Europos ateities kūrimą.

Butrimonių gimnazijos informacija