Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Krokialaukio biblioteka pražydo stebuklingais žiedais

Spausdinti

Mokyti vaikus ir juos lavinti – viena svarbiausių pareigų ir didžiausių iššūkių, su kuriais susiduria mokytojai ir tėvai. Dažnai pritrūkstama vaizduotės, kaip padėti vaikams iš paprastų dalykų pasidaryti ką nors įdomaus ir ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir lavinti kūrybiškumą. Darbeliai, reikalaujantys klijuoti, karpyti, plėšyti, jungti smulkias detales, lavina ne tik ranką, bet ir spalvų, formų, dydžių, net simetrijos principų suvokimą.

Rankdarbių kūrimas – smagus užsiėmimas, bet reikalaujantis daug kantrybės ir kruopštumo. O kai įsitrauki į mėgstamą veiklą – niekada nebebūna nuobodu.

Nuostabus ir ryškus gėlių pasaulis žavi savo grožiu ir svaiginančiais aromatais, bet kartais norisi sukurti kažką savito ir ilgai džiuginančio akį. O tai padeda savo rankomis pagaminti popieriniai gėlių žiedai. Gegužės mėnesio pradžioje bibliotekininkės J. Vaičiulienės kvietimu gėlių iš popieriaus gamybos paslaptimis dalijosi Vytauto Didžiojo universiteto etnologijos studijų magistrė D. Burak.

Ir suaugę, ir mokiniai noriai išbandė jėgas kurdami savo gėles, kurios buvo sujungtos į vieną kompoziciją ir papuošė bibliotekos erdvę. Taigi, visi norintys susikurti savo svajonių gėlytę, čiupkite žirkles, klijus, popierių ir prie darbo! SĖKMĖS !!!

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Jolita Vaičiulienė