Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Motinos dienos renginiai Kumečiuose

Spausdinti
„Nuo vaikystės, nuo kūdikio lingės
Iš tavęs vien tik laimę mes semiame.
Amžinai mes tau liekam skolingi
Už gyvybę, už visą gyvenimą
Už tą meilę – bekraštę ir šventą
Ir už plauką, be laiko nubalintą
Žodis „ačiū“ ir mažas, ir menkas,
Atsilygint tik meile tegalima“.

/J. Jakštas/

Gegužės 3 d. Kumečių bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas-gėlių gamyba ,,Gražiausios gėlės – MAMAI“. Užsiėmimą vedė Lazdijų rajono Seirijų bibliotekos bibliotekininkė Miglė Butkevičienė. Smagu, kad susirinko nemažas būrys dalyvių: bibliotekos lankytojai, Kumečių bendruomenės moterys ir Kumečių dienos centro vaikučiai. Visi kartu gamino gražiausius gėlės žiedus iš popieriaus.

Bibliotekininkė Miglė supažindino su gėlių gamybos technologija ir naudojamomis medžiagomis, negailėjo patarimų ir ne vienam padėjo pasigaminti kuo gražesnį gėlės žiedą. Džiaugsmas spindėjo ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų akyse, kai kiekvienas rankose laikė savo kruopštaus darbo rezultatą.

Nuoširdžiai dėkojame Miglei už profesionalių paslapčių atskleidimą. Prie kavos puodelio moterys džiaugėsi įgytomis žiniomis, šiltu bendravimu, puikia nuotaika.

Vaikučiai gėles išsinešė į namus padovanoti brangiausiam žmogui – Mamai, o moterys savo pagamintus žiedus paliko bibliotekoje, kuriais sekančią, gegužės 4 d. mes papuošėme salę. Tą dieną ten vyko tęstinis Motinos dienos renginys-popietė „Gražiausios gėlės – Tau MAMA“, kurį vainikavo Livetos, Petro ir Ingridos Kazlauskų šventinis koncertas, Kumečių vaikučių Gabrielės, Luko Matukonių ir Albinos Kasperavičienės jautrūs poezijos posmai iš poetės Laimužės Stankevičienės knygelių. Gilus meninis žodis palietė kiekvieno žiūrovo širdį, o nuskambėjusios eilės buvo skirtos ne tik susirinkusioms salėje, bet ir į amžinybę iškeliavusioms motinoms.

Renginio metu susirinkusieji dainavo su šauniaisiais Kazlauskais, vaikučiai šoko, o žiūrovai jiems negailėjo aplodismentų. Pasibaigus koncertui visi pasijuto tarsi šiltoje šeimos šventėje, kuri buvo skirta brangiausiam žmogui – MAMAI.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Kumečių filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Pocevičienė