Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Makniūnų filiale veikė kūrybinių darbų paroda „Kad namuose būtų jauku“

Spausdinti

Visą balandžio mėnesį Makniūnų kaimo biblioteką puošė Laimos Liaukonienės kūrybinių darbų paroda ,,Kad namuose būtų jauku“. Bibliotekos skaitytojai ir lankytojai galėjo džiaugtis ir gėrėtis šiais darbais, nes ši paroda buvo skirta gražiausiai pavasario šventei – Šv. Velykoms.

Laimai Liaukonienei mezgimo įgūdžiai mamos buvo įskiepyti jau nuo 7 metų. Rankdarbiai – pats mėgstamiausias jos laisvalaikio užsiėmimas, mylimos poilsio valandėlės. „Tai malonumas, o ne darbas“, – sako Laimutė. Bet šis užsiėmimas, anot menininkės, reikalauja daug kantrybės ir užsispyrimo. Kaip prisipažino parodos autorė, tai tik dalis jos sukurtų darbelių, nes daug jų yra išdovanojusi giminaičiams. Su savo darbais ji yra dalyvavusi įvairiose parodose, šventėse, mugėse.

Šios nagingos moters namai visą laiką gausiai puošti siuvinėtais paveikslais, servetėlėmis, staltiesėmis, įvairiomis kitomis smulkmenomis, pagamintomis įvairia technika, tačiau ji mezga, siuva, neria ir praktiškus daiktus, skirtus kasdieniam naudojimui. Visi jos darbai skirtingi ir patys įvairiausi. Laimos Liaukonienės darbų prasmė – džiuginti kitus ir teikti malonumą sau. Juo labiau, kad ši moteris neliko abejinga ir skelbtai socialinei gerumo akcijai „SPALVOTAS PAVASARIS“, skirtai sergantiems onkologinėmis ligomis. Jos megztos kojinės sušildys ne vieno, besigydančio po chemoterapijų, ligonio kojas.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė