Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Gydanti juoku – juoko joga

Spausdinti
„Vaikštinėjo vienas Cha.
Susitiko antrą Cha.
Į namus jį pavadino,
Prie stalelio pasodino.
– Liūdna, Cha?
– Liūdnoka, Cha.
Trūksta mudviem trečio Cha.
Jei ateitų trečias Cha –
Suskambėtų cha cha cha!

Į duris pabeldė svečias.
– Kas ten?
– Cha – bičiulis trečias.
Svečiui durys atsidarė.
– Prašom, – Cha ir Cha jam tarė.
– Prašom, Cha!
– Sėskis, Cha.
Be tavęs, bičiuli, Cha,
Neskambėjo cha cha cha!“

(M. Vainilaitis)

Balandžio 30 dieną Radžiūnų kaimo bendruomenės namuose vyko praktinis seminaras „Juoko joga”. Kodėl juoko joga? Šie užsiėmimai vadinami juoko joga, nes unikali pratimų metodika jungia juoko ir jogos kvėpavimo pratimus. Juoko jogos koncepcija grindžiama moksliškai įrodytu faktu, kad žmogaus organizmas negali atskirti dirbtinio ir tikro juoko, o nauda sveikatai gaunama ta pati – sukuriama „laimės chemija“.

Juoko jogos sesijos metu juoktis gali kiekvienas, nepasitelkdamas humoro, pokštų ar komedijų. Iš esmės, mes galime juoktis be jokios priežasties ir tai yra nuostabu. Juoko užsiėmimai gali pakeisti asmens nuotaiką per kelias minutes. Pakili nuotaika leidžia jaustis gerai ir šią būseną kartais išlaikyti net visą dieną. Juoko pratimai gali padidinti smegenų aprūpinimą deguonimi net iki 25%, o tai pagerina žmogaus darbo produktyvumą. Po juoko jogos užsiėmimų, žmogus jaučiasi energingesnis ir gali dirbti produktyviau. Juokas stiprina imuninę sistemą ir mažina streso lygį. Užsiėmimą vedė saviugdos trenerė, profesionali ICU koučingo specialistė bei juoko jogos lektorė Kristina Laučienė.

Susirinkę pasijuokti ir atsipalaiduoti po užsiėmimo išėjo pasisėmę gurkšnį geros nuotaikos ir energijos. Džiaugiamės dalyvių susidomėjimu, jaunimo bei „Šeimų klubo” šeimų aktyvumu (dalyvavo ir vaikai) bei vyresniųjų mūsų senjorų iniciatyvomis.

Renginys „Juoko joga” finansuotas iš Alytaus rajono savivaldybės sveikatos biuro vykdomo projekto „Sveikos  gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje”.

 

Radžiūnų kaimo bendruomenės
„Šeimų klubo“ užimtumo specialistė
Asta Zienkienė