Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Atvelykio šventė Rumbonyse

Spausdinti

Lietuvoje, kaip ir visame krikščioniškame pasaulyje, švenčiamas Atvelykis, dar vadinamas vaikų Velykėlėmis. Tai paskutinė poilsio ir svečiavimosi diena prieš didžiuosius darbus laukuose. Atvelykis – tai mažųjų šventė. Tad per šią šventę tik vaikai gali daužti margučius, sulaukia Velykų bobutės su dovanomis ir kiškio pyragu.

Kaip ir kiekvienais metais, Rumbonių parapijoje vyko Atvelykio šventė, skirta visai šeimai. Atvelykis nebūtų Atvelykiu, jei šventėje nebūtų margučių, jų ridenimo, žaidimų, kurie simbolizuoja žemės pabudimą po žiemos, judėjimą pirmyn. Vaikams ir jų tėveliams Atvelykio pramogų Rumbonyse netrūko: skambėjo dainos, mažieji šventės dalyviai ieškojo paslėptų margučių, šoko, dainavo, dalyvavo įvairiose rungtyse, margino kiaušinius ir juos rideno.

Po įvairių ir gausių žaidimų, atrakcijų šventės dalyvius aplankė Velykų bobutė, kuri papasakojo apie Atvelykio tradicijas bei papročius ir apdovanojo įvairių žaidimų, rungčių, varžytuvių nugalėtojus saldžiais prizais. Atvelykio šventėje netrūko juoko, geros nuotaikos, „Lietuvos balsas. Vaikai“ antros vietos nugalėtojos Vakarės Jarmalavičiūtės atliekamų dainų ir smagių įspūdžių.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Praniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalia Ramanauskienė