Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Daugų bibliotekoje vyko Nacionalinei bibliotekų savaitei skirta popietė „Ateik ir sužinok – Atvelykio papročiai ir žaidimai“

Spausdinti

Balandžio 25 d. vaikai ir suaugę sugužėjo į Daugų biblioteką, kur vyko smagi Nacionalinei bibliotekų savaitei skirta popietė „Ateik ir sužinok – Atvelykio papročiai ir žaidimai“. Renginio dalyviai apžiūrėjo bibliotekoje parengtą parodą „Žiedais išmarginti margučiai“, kurią prieš Velykas ruošė Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinukai su mokytojomis ir bibliotekininkėmis.

Atvelykis, tarsi Velykų pakartojimas, tad susirinkusiems mažiems ir dideliems Atvelykio papročius paporino Velykų bobutė. Išsiaiškinome, kas yra Atvelykis, kodėl jis vadinamas Vaikų Velykėlėmis, ką simbolizuoja kiaušinis, ką reiškia tam tikros kiaušinio marginimo spalvos, koks margutis stipriausias.

Po to Velykų bobutė pravedė viktoriną. Dalyviai atsakinėjo į klausimus, vėliau teko ieškoti su Atvelykio papročiais susijusių žodžių, kurie buvo paslėpti bibliotekos stenduose, parodose, velykinėse puokštėse, lizduose. Dar viena užduotis – surasti paslėptus kiaušinius, o suradus juos paaiškėjo, jog kai kurie iš jų buvo saldūs. Tad kiekvienas išsirinko pačius stipriausius margučius, kad galėtų dalyvauti kiaušinių daužymo, ridenimo, nešimo varžybose.

Džiugu, kad kiekvienas, tiek mažas, tiek vyresnis į popietę atėjęs, sužinojo apie bibliotekoje organizuojamus renginius, projektus, išmoko naujų žaidimų, sužinojo Atvelykio papročius, kuriais grįžę namo pasidalins ir savo šeimose.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Lina Jakimavičienė