Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Akimirka pavasario glėby

Spausdinti

Atbudo gamta ir atkeliavo pati prasmingiausia, gražiausia pavasario šventė – Velykos. Po jų, balandžio 23 dieną švenčiamos Jurginės – kita svarbi pavasario žalumos šventė. Šią dieną Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus salėje vyko popietė-susitikimas „Akimirka žaliam pavasario glėby“. Susitikti su ūdrijiškiais atvyko Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ poetai, Alytaus miesto Vidzgirio bendruomenės vokalinis ansamblis „Jotvainiai“.

Popietę pradėjo Ūdrijos pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus mokinių šokių grupė, savo nuotaikingu, išraiškingu šokiu pasveikindama popietės dalyvius su pavasariu. Ūdrijos folkloro ansamblis „Rūta“ (vad. Regina Zabitienė) priminė visiems susirinkusiesiems apie tradicines Jurginių apeigas, padainavo kelias dainas, kuriose prašoma Šv. Jurgį atrakinti žemę ir išleisti žolę.

Vėliau pynėsi dainų ir posmų vainikas, kurį papildydami vieni kitus pynė Alytaus miesto Vidzgirio bendruomenės vokalinis ansamblis „Jotvainiai“ (vad. Lina Butkevičienė) ir Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ poetai: Emilija Krušinienė, Alfonsas Vitkauskas, Janina Žukaitienė, Stasys Šukys, Vida Jurkienė, Palmyra Pracuvienė. Dainos ir poetų posmai buvo kupini gražiausių jausmų, kurie yra suprantami ir artimi kiekvienam žmogui.

Renginio pabaigoje visi popietės dalyviai sudainavo Ūdrijos himną ir buvo pakviesti pasigėrėti menininko iš Krokialaukio Vaido Pračkailos tapybos darbų paroda.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Karpičienė