Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

,,Gražiausio knygos skirtuko“ konkursas Krokialaukio bibliotekoje

Spausdinti

Pavasarį gražių švenčių netrūksta, bet didelis dėmesys skiriamas ir knygai, kadangi minima ir Knygnešio diena, ir poezijos, ir Tarptautinė vaikų knygos diena, vyksta renginiai, skirti Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

Balandžio 2-ąją – pasakų karaliaus H. K. Anderseno gimimo dieną – minima Tarptautinė vaikų knygos diena. Kasmet ta proga kažkurios šalies rašytojas parašo laišką – kreipimąsi į pasaulio skaitytojus, o dailininkas kuria plakatą knygos ir skaitymo tema. Tekstas verčiamas į kitas kalbas ir kartu su plakatu siunčiamas į visas pasaulio šalis. Ši diena minima nuo 1967 m. ir kasmet kviečia švęsti skaitymo malonumą, kurį kiekvienas mūsų turi teisę patirti nuo pat ankstyvos vaikystės.

Šįkart ji buvo minima itin garsiai, kadangi metai ypatingi – Lietuva tapo 2019 metų Tarptautinės vaikų knygos dienos rėmėja. Šiais metais plakatas ir laiškas į pasaulio šalis iškeliavo iš Lietuvos. Tekstą „Knygos padeda neskubėti“ ir plakatą sukūrė žymus vaikų knygų iliustruotojas ir autorius Kęstutis Kasparavičius. K. Kasparavičiaus sukurtas tekstas toks prasmingas ir aktualus, kad kiekvienas sakinys beldžiasi, ragina nurimti, neskubėti ir pamąstyti.

Krokialaukio biblioteka paskelbė „Gražiausio knygos skirtuko“ konkursą ir pakvietė visus, mėgstančius ne tik skaityti knygas, bet ir piešti, karpyti, megzti, nerti, siuvinėti, velti iš vilnos, dalyvauti knygos skirtukų konkurse. Visą mėnesį mokiniai, padedami mokytojų ir tėvelių, gamino knygų skirtukus ir balandžio 2 d. bibliotekoje dalyvavo parodos „Gražiausias knygos skirtukas“ atidaryme.

Renginio metu bibliotekininkė Daiva Kalasauskienė perskaitė rašytojo Kęstučio Kasparavičiaus kreipimąsi į skaitytoją, papasakojo apie šventės atsiradimą, tradicijas, pakvietė visus susipažinti su bibliotekoje veikiančia rašytojo spaudinių paroda bei paragino balsuoti už pačius originaliausius, gražiausius knygų skirtukus.

Prieš Velykas buvo apdovanoti originaliausių darbų autoriai: pirmos klasės mokiniai Benas Aleškevičius ir Mykolas Vaitkevičius, ketvirtos klasės mokinys Renardas Gelbūda. Patys aktyviausi konkurso dalyviai buvo šeštos klasės mokiniai. Iš jų išsiskyrė Edgaro Grabausko, Manto Slenzoko, Mato Markevičiaus, Armino Martišiaus, Dovydo Urbonavičiaus darbai. Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė