Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Įspūdinga „Euroscola“ konkurso nugalėtojų kelionė į Strasbūrą

Spausdinti

Balandžio 8–15 dienomis Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos komanda – 2018–2019 m. m. ,,Euroscola“ konkurso nugalėtoja – lankėsi Europos Parlamente Strasbūre bei dalyvavo edukacinėje pažintinėje kelionėje po Europos sostines.

Balandžio 11-ąją mokiniai, viešėdami Europos Parlamente, kartu su kitomis 22 valstybių mokinių komandomis dalyvavo jubiliejiniame – trisdešimtajame – ,,Euroscola“ konkurso nugalėtojų susitikime, kurio metu dirbdami grupėse su kitų šalių atstovais diskutavo apie EP 2019 metų rinkimus, aptarė migraciją ir emigraciją, jaunimo vaidmenį politikoje, ekonominį vystymąsi ir kt. Diskusijų rezultatai buvo pristatyti baigiamajame posėdyje, kur vyko debatai, buvo balsuojama, priimami sprendimai. Vėliau mokiniai, susiskirstę į grupes po keturis, dalyvavo tradiciniame ,‚Eurožaidime“, kur atsakinėjo į klausimus apie ES, jos istoriją, politiką. Keturios komandos pateko į finalinį žaidimą. Labai smagu, kad vienas mūsų gimnazijos mokinys – Vilius Kazlauskas – kartu su trimis kitų valstybių atstovais tapo žaidimo nugalėtoju.

Diena, praleista Europos Parlamente, buvo puiki patirtis mokinių saviraiškai, pagilintos anglų kalbos, istorijos ir kt. dalykų žinios.

Keliaujant į Strasbūrą ir atgal buvo aplankytos penkios Europos sostinės: Praha, Liuksemburgas, Briuselis, Berlynas, Varšuva ir ,,Mažoji Prancūzija“ Strasbūre, susipažinta su jų istorija, architektūra. Prahoje, Čekijos sostinėje, grožėtasi Prahos pilimi, Hradu, buvusia karalių rezidencija ir dabartine Prezidentūra, Šv. Vito katedra, Šv. Mikulašo barokine bažnyčia, pasivaikščiota romantiškuoju Karlo IV pėsčiųjų tiltu, susipažinta su Rotuše ir unikaliu Rotušės aikštės laikrodžiu bei Parako bokštu.

Strasbūre keliauta laivu ir susipažinta su senamiesčiu, žavėtasi nykštukinės Liuksemburgo kunigaikštystės kraštovaizdžiu. Briuselyje, Belgijos sostinėje, aplankyta Šv. Mykolo ir Gudulės katedros, Rotušė, pasivaikščiota Didžiąja aikšte. Vokietijos sostinėje Berlyne aplankytos Aleksandro ir Potsdamo aikštės, Rotušė, Brandenburgo vartai, Berlyno sienos fragmentai ir Reichstagas, Varšuvoje – senamiesčio bažnyčios, paminklai ir vietovės, menančios tragišką Antrojo pasaulinio karo laikotarpį ir jo padarinius.

Kelionė buvo pilna įspūdžių, apipinta įdomiais gidės pasakojimais, legendomis, įvairiomis hipotezėmis, spėjimais, istoriniais faktais, kurie praplėtė mokinių akiratį, praturtino ir pagilino dalykines žinias, motyvavo geriau pažinti savo šalies bei Europos istoriją bei kultūrą.

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos informacija