Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Toli už Palių – Afrika žalia“

Spausdinti

Kiekvienas kraštas turi žymių žmonių. Ne išimtis ir Daugai. Vienas iš jų – mūsų kraštietis, aistringas keliautojas, medžiotojas, kolekcininkas, nuolatinis bibliotekos lankytojas ir skaitytojas Algimantas Zubavičius. „Jei nori gyventi sau, gyvenk kitiems“. Manome, jog šie filosofo Senekos žodžiai itin atitinka Algimanto Zubavičiaus būdą ir norą atiduoti viską, ką sukaupė per ilgus gyvenimo metus.

Rodos, dar visai neseniai pristatėme pirmą Algimanto Zubavičiaus knygą „Ilgas kelias į Afriką“, kuri buvo išleista 1993 m., o štai dabar jau džiaugiamės  naujausia jo knyga „Toli už Palių – Afrika žalia“. Priminsiu, jog autorius jau yra parašęs ir išleidęs 12 knygų. Ir kaip sako Algimantas – „sulaukiau dviejų kirvukų – daugiau knygų nebus“. Tad Daugų bibliotekininkės ir suorganizavo popietę, kurios metu Algimantas pasakojo apie savo kūrybą, išsipildžiusias svajones ir tikslus.

Susitikimo metu klausėmės Emos Martinkutės skaitomo Maironio eilėraščio, kuris puikiai atspindi A. Zubavičiaus būdą. Renginio metu veikė ir gausi senų knygų paroda, iš asmeninės Algimanto Zubavičiaus bibliotekos, kurioje sukaupta per 3000 retų leidinių įvairiomis kalbomis.

Visiems buvo įdomu pavartyti įvairius vadovėlius, knygas apie paukščius ir žvėris, o didžiausią susirinkusiųjų susidomėjimą kėlė 1922 m. išleista knyga „Lietuvos įstatymai“, kurioje surašyti atlyginimų dydžiai, produktų, mokesčių kainos. Baigdama norėčiau priminti, jog šią popietę skyrėme ne tik naujausios Algimanto Zubavičiaus knygos pristatymui, bet ir jo 77-osioms gimimo metinėms paminėti. Su kuo ir sveikiname garbųjį sukaktuvininką.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Daugų filialo vyresn. bibliotekininkė
Valė Remeikienė