Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Bibliotekos vėl kviečia prisidėti prie gerumo akcijos „Spalvotas pavasaris“

Spausdinti

Pernai Alytaus rajono bendruomenė nustebino šiluma ir atjauta, neįtikėtinai gausiai atsiliepusi į Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kvietimą prisidėti prie respublikinės socialinės gerumo akcijos „Spalvotas pavasaris“. Tradiciškai, beldžiantis pavasariui, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia ir šiemet prisijungti prie akcijos, pasidalinti gerumu, pradžiuginti, papuošti ir sušildyti žmones, kovojančius su onkologinėmis ligomis. Šios akcijos tikslas – padovanoti onkologinėmis ligomis sergantiems nertų, siūtų kepurėlių, kojinaičių, veltų ar tapytų šalikėlių, skarelių, papuošti ir sušildyti mažuosius kovotojus, kurių vaikystę sukaustė pikta liga, apgaubti dėmesiu suaugusius, leisti pajusti, kad kovoje ir kelyje į Viltį jie ne vieni.

Būtų miela, jei prie dovanėlės prisegtumėte draugišką pavasarinį linkėjimą sergančiam ir jo šeimai. Kokios turėtų būti dovanėlės? Iš natūralaus pluošto (medvilnė, linas, švelni vilna) megztos, nertos, siūtos, veltos kepurytės, kepurės, kojinaitės, riešinės ar tapytos šilko skarelės, šalikėliai, tinkantys vaikams ir suaugusiems.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir vėl pasiruošusios būti tuo gerumo tiltu tarp sergančiųjų ir juos palaikančiųjų, prisijungti prie akcijos ir kartu su skaitytojų bendruomene į skubantį pavasarį įdėti po lašelį gerumo – kepurę, kojinytes, skarelę ar kitą reikalingą, šiaip mielą rankdarbį ligoniukui.

Savo darbelius iki gegužės 15 d. galite atnešti į artimiausią biblioteką.

Padovanokime visi kartu ne tik būtiną aksesuarą ligos paliestiems, bet ir gražią, kūrybinę tradiciją savo bendruomenėms!

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija