Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Jaukus kūrėjų susitikimas su Krokialaukio bibliotekos skaitytojais

Spausdinti
Krokialaukio bibliotekoje viešėjo rašytoja, vertėja Irena Buivydaitė-Kupčinskienė ir dainų autorius, gitaristas ir vokalistas Andrius Abromavičius.

Jau dveji metai Irena Buivydaitė-Kupčinskienė pripažįstama populiariausia lietuvių grožinės literatūros rašytoja.

Rašytoja šiltai bendravo su skaitytojais, atskleidė kūrybos proceso paslaptis, dalijosi įkvėpimo šaltiniais ir pristatė naujausią – tryliktąjį romaną „Rožių dvaras“.

Susirinkę skaitytojai turėjo galimybę pabendrauti su mėgstama rašytoja, sužinoti kai kuriuos jos biografijos faktus, praverti kūrybinės virtuvės duris, paklausyti renginio vedėjos, rašytojos knygų gerbėjos Meilės Aleksandravičienės skaitomų ištraukų iš paskutinės knygos, susipažinti su pagrindiniais herojais.

Autorės romanai, pasak rašytojos, tai ne tik meilės romanai. Juose pirmoje vietoje gyvenimas ir šeimos santykiai, o meilė tiesiog visuomet šalia. Svarbu ir tai, jog rašytojos romanai skirti šeimos narių tarpusavio santykių analizavimui, šeimos vidinio pasaulio formavimui. Pasakojimai dažnai apima ne tik tėvų ir vaikų santykius, tačiau net kelių kartų gyvenimus. Rašytoja pasakojo dažnai susidurianti su skaitytojais, kurie taip įtiki į istoriją, kad netgi mano pažįstantys veikėjų prototipus realiame gyvenime. Tačiau autorė patikino, kad visi jos romanų veikėjai yra išgalvoti, o tam tikri jų bruožai atspindi mūsų visuomenę.

Gyvenimiškos istorijos nejučia įtraukia. Įdomu skaityti ir analizuoti veikėją, jo poelgius skirtingose situacijose ir atrasti save. Irena Buivydaitė-Kupčinskienė pabrėžė tai, kad jos romanų veikėjai – paprasti žmonės, kurie, kaip ir kiekvienas iš mūsų, yra linkę klysti, ir nei vienas nuo to nėra apsaugotas. Tikriausiai, gvildenamos temos aktualumas, jos žmogiškas, paprastas pateikimas ir padeda rašytojai tapti viena skaitomiausių grožinės literatūros autorių.

Susitikime dalyvavo ir ARS viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, kuris padėkojo visų mylimai rašytojai už suteiktą progą rajono skaitytojams iš arčiau susipažinti su jos kūryba, palinkėjo ir toliau džiuginti skaitytojus naujomis istorijomis.

Svečias taip pat padėkojo ištikimiausiems Krokialaukio bibliotekos lankytojams ir skaitytojams už aktyvų dalyvavimą akcijoje „Knygų Kalėdos 2018“ ir padovanojusiems įvairių leidinių bibliotekai. Jų dėka bibliotekos lentynos pasipildė 79 naujomis knygomis.

Padėkomis ir atminimo dovanėlėmis buvo apdovanotos šeimos, kurios Krokialaukio bibliotekai padovanojo daugiausiai knygų – 5 klasės mokinio Edvino Miliausko ir priešmokyklinio ugdymo grupės mokinio Dominic Galmino šeimos.

Šiltą ir jaukų bendravimą džiugino, romantinę nuotaiką sukurti padėjo alytiškio dainų autoriaus ir atlikėjo Andriaus Abromavičiaus atliekamos dainos. Akį vėrė ir pavasariškai nuotaikai nuteikė mokytojos Renės Pangonytės sukurtos verbos.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Krokialaukio filialo vyresn. bibliotekininkė
Daiva Kalasauskienė