Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Sveikatos paslaptys“ Užupių bibliotekoje

Spausdinti

Kovo 27 dieną Užupių bibliotekoje apsilankė Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Sandra Saveikė ir Agnė Goštautienė su įdomia paskaita „Vandens galios“, kurioje buvo kalbama apie vandens svarbą žmogaus organizmui.

Ar kada pagalvojote, koks svarbus, nepakeičiamas ir gyvybiškai reikalingas mūsų gyvenimui ir mūsų sveikatai yra vanduo? Žmogus be maisto gali išgyventi kelias savaites ar net mėnesius, tačiau be vandens – vos keletą dienų. Vanduo – tai atgaiva, sveikata, energija. Jis – mūsų medžiagų apykaitos ir mūsų gyvybingumo pagrindas. Vandens gėrimas yra vienas iš sveikiausių dalykų, kurį mes galime padaryti, kad jaustumėmės gerai ir būtume kupini jėgų. Tai ypač svarbu karštomis vasaros dienomis, kadangi esant aukštesnei temperatūrai organizmas prakaituoja ir praranda daugiau skysčių.

Turėjome galimybę degustuoti vandenį ir pamankštinti smegenis, spėdami, kuo jis paskanintas. Atspėjusieji gavo dovanų po gertuvę.

Taip pat visiems buvo atlikta kūno sudėties analizė: kūno riebalų, raumenų, kaulų masės, vidutinių riebalų lygio, metabolinio amžiaus nustatymas. Prietaisas parodo ne tik viso kūno, bet ir kiekvieno jo segmento (rankų, kojų, liemens srities) duomenis. Darbuotojos atspausdino mūsų asmeninę tyrimo ataskaitą ir drauge įvertinome gautus rezultatus.

Ačiū tariu Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro sveikatos stiprinimo specialistėms Sandrai ir Agnei už naudingas žinias ir pamokymus, kaip mums rūpintis savo sveikata.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Užupių filialo vyresn. bibliotekininkė
Irutė Pačiauskienė