Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Makniūnų bibliotekoje – startas į Užgavėnių šventę

Spausdinti

Užgavėnės – viena triukšmingiausių ir linksmiausių žiemos švenčių. Joms ruošiasi ir vaikai, ir suaugusieji. Makniūnų kaimo bibliotekininkė Berūta Sadauskienė mažuosius savo draugus pakvietė pašėlioti su knygų herojais ir Užgavėnių personažais.

Prieš kaukių gaminimą bibliotekininkė trumpai supažindino su Užgavėnių tradicijomis Lietuvoje, su jų prasme bei pagrindiniais personažais: Lašininiu, Kanapiniu, More, velniais, čigonais, apskritai, su persirengėliais. Kartu papasakojo apie tai, jog Užgavėnės – tai pavasario laukimas, žiemos kerų nusikratymas, todėl jų metu reikia šokti, linksmintis, suptis, daug valgyti, ypatingas patiekalas – blynai.

Po to mažieji bibliotekos lankytojai gamino kaukes, vieni drąsiai jas matavosi, kiti su baime žvelgė į jas. Tačiau visi vaikai noriai jungėsi prie linksmos Užgavėnių kompanijos – linksminosi, šėliojo, smagiai žaidė žaidimus.

Kokia gi Užgavėnių šventė be blynų ir kitų vaišių? Popietės kulminacija buvo iki soties prisikirsti blynų, kurie buvo kepami čia, bibliotekoje. Po tokio pašėliojimo bibliotekoje, belieka laukti tikrųjų Užgavėnių ir pirmųjų pavasario pranašų.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė