Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Radžiūnų kaimo bendruomenės namuose vyko edukacinis užsiėmimas „Tapyba ant šilko“

Spausdinti

Vasario 23 dieną Radžiūnų bendruomenės namuose vyko edukacinis užsiėmimas „Tapyba ant šilko“. Renginys vyko įgyvendinant Alytaus rajono savivaldybės sveikatos biuro projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Alytaus rajono savivaldybėje“.

Tapyba ant šilko – nuostabus būdas išreikšti asmeninį stilių ir pabrėžti individualumą. Tapybos ant šilko technologija atsirado Kinijoje, tačiau savo tradicijas pratęsė Japonijoje. Tapyba ant plonyčio, švytinčio, natūralaus audinio pilna paslapčių, kaip ir pati šilko istorija, apipinta pasakojimais ir legendomis. Tapyba ant šilko kupina spalvingumo, lengvumo ir laisvumo, tai savotiška meditacija, teikianti didžiulį malonumą. Buvo smagu bendraminčių draugijoje patirti kūrybinį džiaugsmą, atsipalaiduoti ir pasidžiaugti savo sukurtu paveikslu.

Užsiėmimų metu taip pat mėgavomės ir parafino terapija, nes besibaigiant pirštinių sezonui mūsų rankų oda yra išsausėjusi. Tad buvo labai pravartu pasimėgauti šia procedūra, kuri drėkina ir atgaivina rankų odą, gerina kraujotaką, skatina odą atsinaujinti. Taip pat parafino terapija padeda pašalinti įtampą ir nerimą. Tokia procedūra veiksminga maždaug savaitę.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Radžiūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kuncevičienė