Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Makniūnų sodžiaus bendruomenėje vyko edukacinis „Ebru (Tapyba ant vandens)“ užsiėmimas

Spausdinti

Glaudi tarpusavio bendrystė nuo seno sieja Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurą, Makniūnų sodžiaus bendruomenę ir kaimo biblioteką.

Turininga popietė vykusi vasario 23 d. Makniūnų sodžiaus bendruomenės namuose yra iškalbingas šio bendradarbiavimo tęstinumo liudijimas. Susitikimas turėjo ir edukacinį tikslą.

Užsiėmimą sudarė trys dalys: pirmoji teorinė – kurios metu dalyviai supažindinti su ebru (tapybos ant vandens) sąvoka, šio meno istorija, paplitimu ir technika. Atidžiai stebėjome ir klausėmės lektorės Ritos Klevinskienės, kuri neįprastai pristatė priemones ir pademonstravo dažų liejimo ant vandens paviršiaus techniką; jos būdu sukurti paveikslai buvo perkelti ant popieriaus lapo.

Antroje dalyje pasiruošėme ir kibome į darbą. Visai neblogai mums sekėsi taškyti pagrindus, „šukuoti“ vandens paviršių, adatėlių pagalba piešti širdeles, gėles ir kitokius ornamentus. Ebru menas įdomus tuo, kad jis taip įtraukia į šią veiklą, jog pamiršti viską, kas tave supa, visas problemas, rūpesčius, lavina rankų judesius, mažina stresą. Galutinis rezultatas maloniai nustebino visus dalyvius.

Vėliau išklausėme Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorės Dalios Kitavičienės mintis apie šios tapybos duodamą naudą mūsų sveikatai bei palepinome rankeles parafino vonelėse. Ši terapija yra rekomenduojama šaltuoju metu (labai tiko šiuo sezonu), kai rankų oda kenčia dėl žemos oro temperatūros ir yra sumažėjęs odos riebalinis sluoksnis. Ši procedūra atliekama labai paprastai: rankas panardinome į specialią vonelę, odą padengėme parafino sluoksniu. Šios terapijos dėka atnaujinome ne tik rankų odą, bet jos dėka ir atsipalaidavome. Mintyse džiaugėmės ir gėrėjomės turiningai praleista popiete.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Makniūnų filialo vyresn. bibliotekininkė
Berūta Sadauskienė