Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Pokalbių ciklas ,,Apie Tave ir Tau“

Spausdinti

Vasario 21-oji minima kaip Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Taip jau sutapo, kad tądien Alovės bibliotekoje skambėjo Rusijoje gimusios ir dvikalbystės principu savo kūrybą pateikiančios Olgos Riabininos-Šermukšnienės eilės.

Tiesa, tik vieną eilėraštį literatė skaitė gimtąja kalba, bet ir jame išgirdome ,,я славлю Lietuvą“. „Esu dėkinga Lietuvai už patirtį, už sutiktus žmones. Čia gimė mano vaikai, čia aš vis dar mokausi gražios lietuvių kalbos“. Taip kalbėjo ponia Olga.

Literatė, publicistė, vertėja, kultūrinių renginių organizatorė, seminarų vedėja – dalinosi savo įžvalgomis apie gyvenimą, gebėjimą puoselėti savo individualumą, pasirinkimų galimybes, tikslus, viltis.
Jeigu jau tie gebėjimai ,,apgenėti“, tai vis dar lieka tai, kas gali pabudinti mumyse slypinčią kūrybos aistrą, laimės pajautą kasdienybės akimirkose, kai gali bėgti paskui peteliškę, klausytis upeliūkščio tekėjimo ar patikusios dainos, paskaityti knygą, o gal pastovėti po medžiu ar vietoje, kur jautiesi vientisas ir laimingas.

Vargu ar man pavyktų žodžiais perteikti nuotaikas, virpinusias mūsų sielas tą valandėlę.

Renginio dalyviai dėkojo charizmatiškajai kūrėjai įteikdami gėlių ir negailėdami šiltų padėkos žodžių.
Šiuo susitikimu pradėjome pokalbių ciklą ,,Apie Tave ir Tau“. Jame dalyvavo Alovės seniūnė Irma Stenionienė, Alovės pagrindinio ugdymo skyriaus vedėja Loreta Alksninienė. Savo apsilankymu poetę pagerbė Alovės ir Ryliškių parapijų klebonas monsinjoras Stanislovas Stankevičius.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Alovės filialo vyresn. bibliotekininkė
Birutė Jarusevičienė