Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Verebiejų filiale vyko edukacinis ebru užsiėmimas

Spausdinti

ARSVB Verebiejų filiale vyko edukacinis ebru užsiėmimas, kurį kartu su biblioteka organizavo Alytaus rajono savivaldybės sveikatos biuras. Ebru (iš pers. ابرى = abrî – „debesuotas popierius“) – dažų liejimo ant vandens paviršiaus technika; jos būdu sukurtas paveikslas vėliau gali būti perkeltas ant popieriaus lapo.

Užsiėmimą sudarė dvi dalys: pirmoji teorinė – kurios metu „Šeimos kūrybinės studijos“ lektorė mus supažindino su ebru sąvoka, šio meno istorija, paplitimu ir technika. Kol klausėmės lektorės pasakojimo ir stebėjome jos parengtą skaidrių demonstraciją, Dalia Kitavičienė, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vadovė, mus pakvietė pasimėgauti parafino vonelėmis rankoms.

Išklausius paskaitą ir palepinę rankas ėmėmės praktinės šio edukacinio užsiėmimo dalies, kurios metu leidomės į paslaptingą meno ant vandens pasaulį. O paslaptingas jis todėl, kad sunku nuspėti, koks bus galutinis rezultatas baigus piešti.

Taigi pasiraitojome rankoves ir kibome į darbą. Ebru menas įdomus tuo, kad jis taip įtraukia į šią veiklą, jog pamiršti viską, kas tave supa. Ir tik vienas klausimas vis neduoda ramybės: kas gi čia gausis baigus darbą. O galutinis rezultatas maloniai nustebino visus dalyvius, tad kaip mat kilo idėja surengti ebru paveikslų parodą bibliotekoje. Kaip tarėme, taip ir padarėme. O mūsų kurtus ebru paveikslus kviečiame apžiūrėti ARSVB Verebiejų filiale iki kovo 5 d.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Verebiejų filialo vyresn. bibliotekininkė
Sandra Sejavičienė