Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Išvyka į jubiliejinę Vilniaus knygų mugę

Spausdinti

Vasario 21-ją parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjo jubiliejinė Vilniaus knygų mugė, kurios sukaktis užkoduota šių metų temoje „Po dvidešimties metų“. Pirmoji mugės diena – „Bičiulių diena“. O juk sutiksite, kad geriausi knygos bičiuliai yra bibliotekininkai. Tad ir mes, Alytaus rajono viešosios bibliotekos bei filialų darbuotojai, smagiai nusiteikę išvykome į šį grandiozinį renginį pasižmonėti, į visas knygų naujienas akis paganyti, šį bei tą įsigyti.

Atvykę pasklidome po mugės erdves: vienos ieškoti trokštamų knygų, kitos pasimatyti su mylimais autoriais, trečios dalyvauti knygų pristatymuose ar kūrybinėse dirbtuvėse. Pirmąją mugės dieną galėjome pabendrauti su Algirdu Toliatu, Vytautu Landsbergiu, Arvydu Anušausku, Tomu Venclova, Selemonu Paltanavičiumi, Ilona Ežerinyte, mūsų kraštiete Irena Buivydaite bei kitais rašytojais.

Kas pageidavo idėjų darbui su vaikais, galėjo pašniukštinėti Vaikų literatūros salėje, kur vyko įvairiausios edukacijos, teatralizuoti užsiėmimai, susitikimai su vaikų rašytojais bei knygų iliustratoriais.

O kur dar Knygos kino salė, suteikianti galimybę pamatyti naujausias garsių romanų ekranizacijas, dokumentinius filmus apie rašytojus, poetus, menininkus arba Muzikos salė kiekvienais metais stebinanti unikalia programa ir turiniu. Jubiliejinėje Vilniaus knygų mugėje tokia plati kultūrinė programa, kad tikrai gali patenkinti įvairiausią skonį turinčius lankytojus. Juk šiemet mugėje: 360 dalyvių iš 8 pasaulio šalių, 546 kultūriniai renginiai, 200 susitikimų su autoriais leidyklų stenduose, 5 ekspozicinės salės, 18 renginių erdvių.

Tad džiaugiamės apsilankę viename ryškiausių kultūros įvykių Lietuvoje – Vilniaus knygų mugėje, praturtėję dvasiškai, pasisėmę naujų idėjų darbui su skaitytojais.

 

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresn. bibliotekininkė
Irena Kaškonienė