Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Saugesnio interneto diena Punios bibliotekoje

Spausdinti

Punios bibliotekoje trečius metus iš eilės minima Saugesnio interneto diena, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Šiemet mūsų biblioteka taip pat prisijungė prie asociacijos „Langas į ateitį“ organizuojamo projekto „Prisijungusi Lietuva“, tad mielai pasinaudojome jų parengta medžiaga bei veiklų idėjomis.

Saugesnio interneto dieną minėjome su Punios pagrindinio ugdymo skyriaus 5-6 klasių mokiniais, kuriuos atlydėjo informacinių technologijų mokytojas Virginijus Bučius. Pirmiausia vyko „Saugių slaptažodžių dirbtuvės“, kuriose aptarėme, kas gi yra tie slaptažodžiai, kam jie naudojami, kaip sugalvoti saugų slaptažodį. Čia pat visi atliko praktinę užduotį: užrašė ant lapelių po slaptažodį ir visi kartu aptarėme, ar jis saugus, ar ne.

Po to susipažinome su interneto svetainėmis draugiskasinternetas.lt, svarusinternetas.lt, moki-moku.lt, kuriose galima rasti daug pamokymų, kaip saugiai elgtis internetinėje erdvėje, pranešti apie neteisėtą ar žalingą turinį internete, atlikti žinių patikrinimo testus ir gauti skaitmeninių prizų.

Pasinaudodami multimedijos projektoriumi, su vaikais pasižiūrėjome svetainėje moki-moku.lt patalpintą filmuką „Ar tikrai pažįsti savo interneto draugus?“. Tai pasakos „Raudonkepuraitė“ motyvais sukurtas filmukas, kuris moko, kad bendraujant socialiniuose tinkluose negalima priimti į draugus nepažįstamų, nes jie gali apsimesti kitais žmonėmis ir turėti blogų ketinimų.

Prisiminimui vaikams ir mokytojui įteikiau saugesnio interneto savaitei sukurtus lankstinukus, sąsiuvinį su draugiško interneto patarimais bei tušinuką.

Tad „Kurkime geresnį internetą kartu!“, kaip ir ragina saugesnio interneto savaitės iniciatoriai.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Punios filialo vyresnioji bibliotekininkė
Irena Kaškonienė