Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Metų knygos rinkimus laimėjo draugystė

Spausdinti

Metų knygos rinkimai tapo tradiciniu renginiu, kurio metu biblioteka gauna puikią progą pasidžiaugti naujomis knygomis, o mokiniai turi galimybę susipažinti su naujausiomis, vaikams skirtomis lietuvių autorių knygelėmis.

Ūdrijos biblioteka pakvietė pagrindinio ugdymo ir daugiafunkcio skyriaus pradinių klasių mokinius dalyvauti akcijoje „Metų knygos rinkimai“. Bibliotekoje buvo organizuojami įvairūs renginiai, skirti geriausios metų knygos vaikams rinkimams. Kiekvieną mėnesį vyko įvairūs renginiai kiekvienos knygos pristatymui.

Lapkričio mėnesį mokiniams buvo pristatyta M.Marcinkevičiaus knyga „Draugystė ant straublio galo“. Pristatymo metu vyko žaismingi garsiniai skaitymai, leidžiantys mokiniams pabūti dramblio Džeraldo ir pelytės Patricijos personažais. Vėliau vaikai iliustravo šių nuostabių draugų arbatos gėrimo ceremoniją gražioje, jaukioje aplinkoje.

Gruodžio ir sausio mėnesiais mokiniai susipažino su nuostabiomis eilėraščių knygomis vaikams. Tai buvo D. Čepauskaitės knyga „Baisiai gražūs eilėraščiai“ ir V. Palčinskaitės knyga „Eilėraščiai iš namų“. Jų pristatymui pradinukams buvo surengtas meninio skaitymo konkursas „Tylus žodžių skambėjimas“. Gražiai paskaityti nežinomą eilėraštį mokėsi ne tik mokiniai, bet ir mokytojai. Nugalėtojai buvo įvertinti knygelėmis, o visi dalyviai saldžiais suvenyrais.

 

                                                                                                    Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ūdrijos filialo vyresn. bibliotekininkė
Rita Karpičienė