Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

Adventinė popietė Vankiškių bibliotekoje

Spausdinti

„Advento vainikas – tai himnas gamtai, kuri atgyja, kai atrodo, jog viskas turėtų numirti…
… tai himnas šviesai, kuri nugali tamsą…
… tai himnas Kristui, tikrajai šviesai, kuri ateina nugalėti blogio ir mirties…“

Prasidėjus adventui ir artėjant pačioms gražiausioms žiemos šventėms, Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams, mes visi stengiamės sukurti šventinę atmosferą savo namuose, savo darbo vietose. Biblioteka taip pat ruošiasi šventėms ir skelbia gruodžio mėnesį gerumo akciją „Uždekime gerumu žiburius širdžių“. Jau pirmąją adventinio laikotarpio dieną Vankiškių bibliotekos skaitytojai rinkosi į edukacinę popietę pinti adventinių vainikų. Ši graži tradicija tęsiama jau nuo praėjusių metų.

Pagrindinis advento simbolis yra apvalus, žalias adventinis vainikas, nupintas iš žalių spygliuočių augalų, su keturiomis žvakėmis. Žalia vainiko spalva pagal krikščionis yra Gyvenimo spalva. Keturios žvakės krikščioniškame pasaulyje simbolizuoja keturias pasaulio kryptis, apskrita vainiko forma – amžinąjį gyvenimą, o spragsinčios žvakių liepsnelės – šviesą, kuri apšvies pasaulį, kai užgims Kristus Šv. Kalėdų rytą….

Alytaus rajono savivaldybės Miroslavo gimnazijos pradinių klasių mokytoja Aurelija Kuncevičienė kartu su vyresniąja bibliotekininke Dale Kočiūne mokė jaunuosius bibliotekos skaitytojus, kaip reikia pinti ir puošti adventinius vainikus. Nuoširdus darbas ir smagi atmosfera davė savo vaisius: nupynėme ir papuošėme net trylika adventinių vainikų. Pasipuošėm biblioteką ir parsinešėme į namus savo rankų darbo šventinius adventinius vainikus. Bibliotekininkė dėkoja mokytojai Aurelijai Kuncevičienei, bibliotekos skaitytojams: Marytei Gražulienei, Bronei Vizbarienei, Natalijai Beinaravičienei, Laimai Stankevičiūtei, Paulinai, Gabrielei, Neringai, Godai, Laurai, Augustinui ir Aurimui už jų įdomius pasakojimus ir kūrybišką darbą, pinant adventinius vainikus.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vankiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
Dalė Kočiūnė