Alytaus rajono viešoji biblioteka

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Grožinė literatūra
Jaunimo garantijos
Knygų recenzijos
Literatūra vaikams
Naujienos
Naujos knygos
Parodos
Renginiai
Šakinė literatūra
final-logo

„Šiaurės šalių perliukai“

Spausdinti

Lapkričio 12-20 dienomis maži ir dideli knygos mylėtojai susėdo klausytis istorijų, skaitomų tuo pačiu metu visose Šiaurės šalyse, Baltijos šalyse ir kitur Europoje. Kasmet daugelyje mūsų šalies mokyklų ir bibliotekų sutartą dieną tą pačią valandą vyksta Šiaurės šalių knygų skaitymai. Kai mus gaubia lapkričio sutemos, užsidegame žvakes ir skaitome. Tokia yra daugiau kaip du dešimtmečius gyvuojanti Šiaurės šalių bibliotekų savaitės idėja. Šiaurės šalių literatūroje randama tikrų perlų, kuriuos per Šiaurės šalių bibliotekų savaitę norime pristatyti Šiaurės šalių literatūros mylėtojams.

Šiais metais vaikams siūloma skaityti knyga – Elias Vahlundas ir Agnes Vahlund ,,Superherojų vadovas”.

Lapkričio 13, 15, 16, 20 dienomis Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Miroslavo filiale vyko garsinių skaitymų rytmečiai. 1-4kl. mokinius į biblioteką pakvietė bibliotekininkė Nijolė Žiūkienė, visi kartu skaitė ištraukas, domėjosi Šiaurės šalimis, jų rašytojais ir bibliotekoje esamomis tų šalių rašytojų knygomis.

Vyko diskusija apie perskaitytas ištraukas, kurios pasirodė nėra svetimos ir patiems skaitantiesiems. Vaikai atliko ir įvairias užduotis: ieškojo žemės rutulio užrištomis akimis, įveikė labirintų užduotis, piešė ir atpažino objektus nematydami, tik liesdami rankomis, spalvino Šiaurės šalių literatūrinius herojus. Iš bibliotekos visi išėjo laukdami knygos lietuviško varianto. Klasių vadovės Neringa Stankevičė, Angelė Narkūnienė, Laima Gražulienė ir Aurelija Kuncevičienė garsinius ištraukų skaitymus pratęsė klasėse, kad vaikai galėtų išsamiau aptarti knygos heroję Lisą. O patys mažiausieji Miroslavo gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus vaikučiai susidomėję klausėsi istorijų, kurias jiems skaitė auklėtoja-bibliotekininkė Violeta Cilciūtė.

Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Miroslavo filialo vyresn. bibliotekininkė
Nijolė Žiūkienė